Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Službeno: Dinamo prodao Marija Gavranovića (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 12.08.21. | 09:34

Kraj sapunice.

Mario Gavranović novi je igrač turskog prvoligaša Kayerispora, potvrdili su iz redova novog mu kluba na društvenim mrežama. 31-godišnji Švicarac hrvatskog podrijetla ovog je ljeta bio na meti mnogih klubova, ali se ponuda Kayserispora pokazala najboljom za njega i za klub te će on svoju karijeru nastaviti u Super Lig.

Gavranović je u HNL stigao prije pet i pol godina kad je Zurich zamijenio Rijekom. Iako na popularnom Transfermarktu stoji službeni podatak kako je Rijeka za njega izdvojila 600 tisuća eura odštete, doznajemo kako je Gavranović u Rijeku došao potpuno besplatno, s tim da je Zurich zadržao određeni postotak od sljedeće prodaje.

Na Kvarneru je revitalizirao karijeru, igrao je fantastičan nogomet pod trenerskom palicom Matjaža Keka, a bio je i jedan od najboljih igrača u klubu u sezoni 16/17. kad je momčad s Kvarnera osvojila dvostruku krunu u hrvatskom nogometu.

Ukupno je za Rijeku odigrao 80 utakmica, skupio je 40 pogodaka i 13 asistencija, a posebno se pamte njegovi golovi bečkoj Austriji u pobjedi na Ernst-Happel Stadionu (1:3), Milanu u domaćoj pobjedi na Rujevici (2:0) i Red Bull Salzburgu u gostujućem remiju (1:1) u trećem pretkolu Lige prvaka s kojim je Rijeka osigurala play-off u kojem je kasnije ispala od Olympiacosa.

U zimu 2018. godine, nakon što nije uspio dogovoriti nastavak suradnje s Rijekom, Gavranović odlazi u Dinamo.

(1.35) Dinamo (5.00) Gorica (9.00)

Iako se pored Brune Petkovića nije uspio nametnuti kao prvi napadač Plavih, Gavranović je u Dinamu odigrao niz izvrsnih partija. Ukupno je za klub skupio 132 nastupa, 48 pogodaka i 20 asistencija, a samo prošle sezone je u 1. HNL postigao 17 pogodaka u 27 nastupa.

Zanimljivo, Gavranović je u ljeto 2020. godine oko mjesec dana bio slobodan igrač, ali su ga čelnici Dinama odlučili vratiti u Maksimir. Pokazalo se to odličnom odlukom i za klub i za igrača, jer baš je prošla sezone za njega bila ujedno i jedna od najboljih.

Valja istaknuti kako je Gavranović odradio i odličan Euro, a njegov pogodak Francuzima u 90. minuti sigurno mu je jedan od najdražih u karijeri. Kasnije je još bio precizan i u raspucavanju, a Švicarci su uspjeli izbaciti aktualnog prvaka svijeta i na taj način kreirati pravu malu senzaciju.

Poslije Eura, nije dugo trebalo čekati da se krene špekulirati o njegovom odlasku iz Dinama. Spominjali su se brojni klubovi, a jedan od njih bio je i Fenerbahče. 31-godišnjak rodom iz Lugana više nije bio spreman biti zamjena Bruni Petkoviću pa je tako njegov transfer postao samo pitanje trenutka. Ne tako veliku zainteresiranost Fenrebahčea u svega nekoliko je dana uspio u svoju korist preokrenuti Kayserispor.

Jučer u jutarnjim satima prelomila se vijest kako Gavranović definitivno odlazi put Turske, da bi u kasnim večernjim satima na društvenim mrežama Kayserispora osvanula slika Gavranovića gdje ga 'predstavljaju' kao svojeg novog igrača.

Iako nema službene potvrde, Dinamo bi na ime odštete trebao uprihoditi između dva i dva i pol milijuna eura, a ugovor je potpisan na tri godine (2+1).



Tagovi

Dinamo Zagrebnogometni transferitransferitransfer blogLjetni prijelazni rokMario GavranovićKayserispor

Ostale Vijesti