REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Službeno: Bivši igrač RNK Split dobio otkaz kao trener u Veneziji

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 12:35

Presudila mu tri poraza i remi u zadnja četiri kola

Zadnjih nekoliko dana bilo je u zraku, a sada je i službeno: Ivan Javorčić (43) više nije trener Venezije. Hrvatski trener plaća za posljednje negativne rezultate: Venezia je, naime, u zadnje četiri utakmice skupila tri poraza i remi, dakle samo jedan bod. Otud odluka tvrtke da smijeni Ivana Javorčića.

Podsjećamo, nakon što je Pro Patriju prije dvije godine uveo u Serije C, a potom proljetos i Südtirol premijerno doveo do Serije B, preuzeo je splitski trener Veneziju. Definitivno korak naprijed u karijeri, jer Lagunari su prošlosezonski prvoligaši, ambiciozni klub kojeg vodi američki biznismen, nekadašnji izvršni direktor njujorške burze, Duncan Niederauer.

Venezia je Javorčićevu smjenu formalizirala priopćenjem na svojim službenim stranicama:

"Venezia FC objavljuje da je razriješila Ivana Javorčića s mjesta trenera prve momčadi. Uz trenera Javorčića, trener je također razriješen svoje uloge sekundant Alessandro Gamberini i atletskog trenera Alberta Bersellija. Klub se zahvaljuje treneru i članovima njegovog stožera na ozbiljnosti i profesionalizmu iskazanom u radu proteklih mjeseci".

Screenshot/Venezia FCScreenshot/Venezia FC

U priopćenju za javnost objavljene su i riječi predsjednika Duncana Niederauera:

“Danas smo donijeli odluku razriješiti našeg trenera s njegove pozicije. Bila je to teška odluka, ali osjećali smo da je trebamo donijeti. Momčad koju smo izgradili previše je talentirana da bi bila na poziciji koju trenutno zauzima na ljestvici i htjeli smo si dati vremena da popravimo kurs”, kazao je Presidente i dodao:

“Naša postava je talentirana i mislim da je trener Javorčić napravio odličan posao kako bi momčad bila dobro uigrana. Vjerujem da naši nedostaci leže u upravljanju talentima i pokretanju sustava igre koji nisu uspjeli iskoristiti naše snage. Uz kvalitetnu skupinu igrača koju imamo, optimističan sam da možemo dramatično poboljšati naše rezultate. Veselimo se predstavljanju novog trenera u narednim danima. U međuvremenu će preostalo tehničko osoblje pripremati momčad za utakmicu ovog vikenda u Comu”, poručio je gazda Niederauer.

Inače, Venezia je 18., a Como 19. Nakon 11 kola Serije B. (rv)



Tagovi

Venezia FCSerie BIvan Javorčić

Ostale Vijesti