Foto: Juan Medina /Reuters
Foto: Juan Medina /Reuters

Službeno: Benzema u Al-Ittihadu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 11:06

Neslužbeno, zarađivati će 100 milijuna eura godišnje, pa kad prestane igrati još pet godina po 20 milijuna

Francuska novinska agencija AFP obznanila je u utorak kako je francuski nogometaš Karim Benzema potpisao trogodišnji ugovor s Al Ittihadom, klubom iz Saudijske Arabije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Danima je poznato da će Benzema u tom klubu nastaviti karijeru nakon što je ispisao povijesne stranice noseći dres madridskog Reala od kojeg se oprostio tijekom vikenda pa je i u posljednjoj utakmici za Kraljevski klub postigao pogodak protiv Athletica.

Al Ittihad će biti tek treći klub u karijeri 35-godišnjeg francuskog napadača koji je počeo kao igrač Lyona, a u Realu je bio od 2009. godine. Ukupno je za Real Madrid postigao čak 354 pogotka te je drugi strijelac u povijesti madridskog kluba. Prvi je Cristiano Ronaldo s 450 golova, a Portugalc je nešto ranije stigao u Saudijsku Arabiju te nosi dres Al Nassra.

Benzema je aktualni osvajač Zlatne lopte, a s Realom je osvojio pet puta Ligu prvaka, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je i četiri naslova prvaka španjolske La Lige.

AFP ne iznosi financijske detalje ugovora kojeg je Benzema potpisao s Al Ittihadom, ali iz ostalih izvora znamo da će zarađivati 100 milijuna eura po sezoni te nakon završetka karijere još pet godina promovirati Svjetsko prvenstvo u Saudijskoj Arabiji 2030. za 20 milijuna eura godišnje, što znači da mu je zagarantiran prihod od 400 milijuna eura. Neto!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Karim BenzemaAl-IttihadSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaReal Madrid

Ostale Vijesti