Reuters
Reuters

Kamo će Benzema? 'Leti' prema Saudijskoj Arabiji, ali ne kod C. Ronalda

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 11:52

Saudijci skupljaju Zlatne lopte kao Pokemone.

Nedavno završeno prvenstvo Saudijske Arabije priredilo je svojevrsno iznenađenje. Naslov nije osvojio prvak iz 2022. i finalist Svjetskog klupskog prvenstva Al Hilal (ujedno i momčad koja u svojem kadru ima najviše saudijskih reprezentativaca, a koji su na nedavnom Mundijalu jedini svladali prvaka Argentinu). Naslov nije osvojio niti Al Nassr, klub koji je u siječnju u svoje redove doveo Cristiana Ronalda, jednog od najboljih i najvećih nogometaša svih vremena, vlasnika čak pet Zlatnih lopti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Titulu je ponio Al Ittihad, klub u kojem je najzvučniji stranac bio Helder Costa, Portugalac rodom iz Angole, a koji je u Saudijsku Arabiju stigao na posudbu iz Leeds Uniteda.

Već ranije se pisalo da Al Hilal vodi u utrci za Lea Messija, čime bi se obnovilo rivalstvo između dva najveća igrača novijeg doba, a sve češće se posljednjih mjeseci pisalo i o prelasku Karima Bezneme u Al Nassr, kod svojeg bivšeg suigrača Cristiana Ronalda.

Međutim, posljednje informacije koje donose svjetski mediji govore u prilog tezi da će Benzema prema Suadijskoj Arabiji, ali ne u Al Nassr, već u aktualnog prvaka Al Ittihad. Benzema bi, navodno, trebao potpisati sa saudijskim prvakom ugovor do kraja sezone 2024./25. uz opciju produljenja na jednu godinu. Cifra mjesečne plaće nije poznata, ali pretpostavljate kakva bi otprilike mogla biti.

Kada bi se ostvarila dva potonja transfera, odnosno kada bi Al Hilal angažirao Messija, a Al Ittihad Benzemu, Saudijska Super liga zaista postala super-liga. U njoj bi se u istom trenutku natjecalo 13 Zlatnih lopti (Messi sedam, C. Ronaldo pet, Beznema jednu), a u ostatak svijeta imao bi samo jednu - Luku Modrića.

Doduše, i oko Modrićevog imena, koji još nije službeno produžio s Real Madrdom, sve se češće spominje prelazak na Bliski istok. Možda u paketu s Benzemom u Al Ittihad, možda kod starog prijatelja Cristiana Ronalda u Al Nassr, a možda svijet vidi i nevjerojatan tandem Messi - Modrić u Al Hilalu?

Kako god bilo, Suadijci su odlučno krenuli u skupljanje Zlatnih lopti kao da je riječ o Pokemon kuglama. Za sada ih imaju 'samo' pet od 14 aktivnih.... osam Zlatnih lopti im se približavaju, od 1. srpnja bit će bez kluba, a sudbinu 14. (Luka Modrić) bismo također ubrzo trebali saznati... (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Karim BenzemaSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaCristiano RonaldoLionel HollinsLionel MessiLuka ModrićAl Ittihad KalbaAl NassrAl Hilal

Ostale Vijesti