Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Službeno: Ante Miše postao novi trener kluba kojeg je vodio Zlatko Dalić (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.07.22. | 11:11

U dva navrata je vodio Hajduk, bio je pomoćnik Anti Čačiću u reprezentaciji, a posljednji angažman imao je u Al-Arabiju.

Velikog se izazova prihvatio Ante Miše, 54-godišnji hrvatski stručnjak koji je ove srijede i službeno predstavljen kao novi trener saudijskog Al-Faisalyja.

Riječ je o klubu koji čije je ime dobro znano veći nogometnih fanatika u Lijepoj našoj. Glavni razlog je taj što su svojevremeno na klupi Al-Faisalyja sjedili sadašnji hrvatski izbornik Zlatko Dalić, Tomislav Ivković, a prvi posao po odlasku iz Hajduka tamo je pronašao i Paolo Tramezzani.

Iako je Al-Faisaly godinama bio stabilan prvoligaš, lani su ispali iz elitnog ranga natjecanja u Saudijskoj Arabiji pa je tako svima jasno što je glavni zadatak Ante Miše u novoj sezoni. Bivši trener Hajduka (u dva navrata je sjedio na klupi Bijelih) te pomoćnik svom imenjaku Čačiću u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je u novi klub stigao uz posredovanje Danka Đikića, a zanimljivo je da usprkos tome što će se klub natjecati u MS ligi (Druga saudijska liga), u ožujku sljedeće godine ih očekuju utakmice u Azijskoj ligi prvaka!

Spomenimo za kraj kako su boje spomenutog kluba od hrvatskih nogometaša branili Dario Jertec, Leon Benko, Pero Pejić, Martin Maloča i Ante Puljić, dok je Anti Miši ovo sedmi klub u samostalnoj trenerskoj karijeri.




Tagovi

Ante MišeAl FaisalySaudijska Arabijasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti