Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Službena ponuda veća od osam milijuna eura stigla u Dinamu, odluka je na Mislavu Oršiću

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 14:29

U klub iz Maksimira stigla ponuda za 29-godišnjeg reprezentativnog napadača, a trener i sportski direktor Modrih Željko Kopić u medijskim je istupima naglašavao da prijelazni rok nije gotov.

Burnley je poslao službenu ponudu Dinamu za Mislava Oršića, engleski mediji uključujući i Sky Sports javljaju o 7 milijuna funti (8,35 milijuna eura prema trenutnom tečaju), a iz Maksimira ne demantiraju da je otprilike takva ponuda stigla u klub.

Naravno, prije vjerojatnog cjenkanja treba vidjeti želi li napadač Modrih u trenutno posljednjeplasiranog člana Premier lige, no Orša je već imao ponude iz Engleske, tada Bilićeva West Bromwivc Albiona prije dvije godine, pa Arsenala prošlog proljeća nakon izbacivanja Tottenhama… Prije dvije godine je htio u hrvatsku koloniju koja se tada borila za ulazak u Premier ligu i uspjela, dok konkretna ponuda Topnika nikad nije došla…

Oršić je najbolji Dinamov europski strijelac (21 pogodak), ima 29 godina, u Maksimir je došao u ljeto 2018. godine vrativši se u Hrvatsku iz Južne Koreje (Ulsan Hyundai). Postao je u međuvremenu hrvatski A-reprezentativac, tjelesno je jedan od najspremnijih igrača, koji može izostati samo zbog ozljede, a to je iznimno rijetko. Nije sklon ni javnim opomenama, a može igrati drugu špicu i na krilima. Ove je sezone u 31 nastupu u svim natjecanjima zabio devet golova, pet puta asistirao, a u prošloj kalendarskoj godini dao 25 golova za klub i jedan za reprezentaciju (Španjolskoj na Euru).

Ne treba ni podsjećati da je Engleze zaludio pogocima Mourinhovu Tottenhamu u uzvratu osmine finala Europske lige prošlog ožujka, ‘hat-trick’ za 3-0 i četvrtfinale Modrih, a prije nešto više od mjesec dana njegovim je pogotkom, sličnim kao onim prvim Spursima, ali ovaj put usred Londona, Dinamo pobijedio West Ham i osigurao drugo mjesto u skupini Europske lige.

Burnley jest posljednji u Premier ligi, ali ima dvije utakmice manje i dva boda manje od Watforda, a tri utakmice manje i tri boda manje od Newcastlea. Nedavnom prodajom Chrisa Wooda baš Newcastleu zarađeno je 25 milijuna funti koje se odmah žele reinvestirati, i to u iskusne igrače koji mogu odmah raditi razliku. Prilika je to za odlazak u ‘kolijevku nogometa’ koju bi Orša mogao iskoristiti. Sad je on na potezu, a trener i sportski direktor Željko Kopić ionako u svakom razgovoru s novinarima naglašava da prijelazni rok nije gotov… I da sve ovisi o zakonu ponude i potražnje. Hoće li tih nešto više od osam milijuna eura za najstandardnijeg napadača 'izuti iz cipela' hrvatskog prvaka ili će se cjenkati do 10 milijuna? Saznat ćemo vrlo brzo...


Tagovi

GNK DinamoMislav OršićBurnley

Ostale Vijesti