Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Slovenci tvrde: Kek odugovlači s potpisom ugovora zbog Dinama, novi izbornik postaje Robert Prosinečki?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 17:58

Bivši hrvatski reprezentativac je nakon Eura, navodno, bio kandidat za klupu hrvatske reprezentacije.

Nije tajna da je nakon završetka Eura 2020, kojeg je Hrvatska okončala u osmini finala porazom od Španjolske 3:5 nakon produžetaka, bilo dosta polemika oko statusa Zlatka Dalića na klupi hrvatske reprezentacije. Iako je cilj ostvaren i Hrvatska je ponovno prošla grupnu fazu natjecanja, bilo je jasno da u reprezentaciji ne funkcionira sve kako bi trebalo. Hrvatska je na Euru igrala promjenjivo. Protiv Engleske, Češke i prvih 70 minuta protiv Španjolske ispod svojeg renomea, a protiv Škotske i posljednjih 50 minuta osmine finala, odlično.

No, veći problem bili su međuljudski odnosi unutar reprezentacije, slučajevi 'Rebić', 'Vrsaljko', 'Petković'... Iako je Dalić imao podršku HNS-a, bilo je pitanje da li ima podršku igrača. Prema pisanju Sportskih novosti, prelomio je sastanak Dalića s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem koji su mu pružili podršku, ali uz poruku da neke stvari unutar reprezentacije mora promijeniti.

Nakon Eura u kadru više nije bilo Rebića, Vrsaljka, Brekala i Petkovića (potonju dvojicu je naknadno vratio u reprezentativni kadar), na 'hlađenju' je bio i Dejan Lovren... Hrvatska je odigrala 'nulu' uz dobru igru u Rusiji, potom je teškom mukom pala Slovačka, kasnije Slovenija uz uvjerljivu igru.

Dalić je opet bio u sedlu, a onda je i uspješno okončao kvalifikacije, postavši najuspješnijim hrvatskim izbornikom svih vremena.

No, u periodu nakon Eura, kada se, navodno, lomio izbornikov status, HNS je ozbiljno razmišljao o Robertu Prosinečkom kao vatrogasnom rješenju za klupu Vatrenih, tvrde SN.

A Robert Prosinečki sada bi mogao, pišu slovenski mediji, preuzeti klupu slovenske nogometne reprezentacije. Naime, ako Matjaž Kek ne potpiše novi ugovor s nogometnim savezom Slovenije, prvi 'pick' za klupu Dežele je legendarni hrvatski reprezentativac.

Kek je, pišu slovenski mediji, dosta blizu produljenja ugovora, no isti još uvijek nije potpisan, a prema kuloarima koji kolaju oko zagrebačkog Dinama, prvak Hrvatske iz 2017. s Rijekom je blizu klupe maksimirskog kluba.

Slovenci tvrde da je upravo Dinamo razlog zašto Kek oklijeva s produženjem izborničkog ugovora, čeka rezime dvoboja protiv Osijeka i Genka koji bi mogli odlučiti o sudbini Damira Krznara na klupi hrvatskog prvaka koji je Keka već pokušao dovesti prije godinu i pol, nakon što je Nenad Bjelica napustio klub.

Prosinečki je za slovenske medije komentirao kako nije razgovarao s čelnim ljudima Slovesnkog nogometnog saveza, a vijest oko njegovog preuzimanja Slovenije je, tvrde Slovenci, možda puštena u javnost kako bi se Keka pritisnulo s potpisivanjem novog ugovora...

Dinamo u subotu na Maksimiru dočekuje Osijek i možda će se, ako Plavi ne pobijede, nakon te utakmice početi malo razjašnjavati ova 'sapunica'.



Tagovi

Hrvatski nogometni savezHrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićSlovenijaSlovenska nogometna reprezentacijaRobert ProsinečkiDinamo ZagrebGNK DinamoDamir KrznarMatjaž Kek

Ostale Vijesti