Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Slobodni pad: Bivši Dinamovac preslab za Aris, Grci ga se žele riješiti

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 17:51

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac je Maksimir napustio ovoga ljeta

Karijera Izeta Hajrovića je u strelovitom padu.

Nakon zavrzlama na Maksimiru, gdje je poslan u drugu momčad pa kasnije opet vraćen (sve zbog odbijanja smanjenja visokih primanje za vrijeme covid krize), Hajrović je prešao u Grčku, gdje je ovoga ljeta potpisao za Aris iz Soluna. Pakleni desni krilni napadač je prošle sezone bio van forme, no navijači Dinama ga pamte iz nekih drugih vremena kada je igrao sjajan nogomet i dominirao u europskim natjecanjima. Zabio je dva gola Fenerbahčeu na Maksimiru, stradao je i Anderlecht, namjestio je gol Dilaveru u razbijanju Viktorije Plzen. Ne smijemo zaboraviti ni na Young Boyse, Dinamo je ispao, ali je Hajrović bio ponajbolji pojedinac Plavih u tom dvomeču.

No, danas njegova karijera izgleda kudikamo drugačije. Otkako je stigao u Solun, obukao je dres Arisa svega sedam puta. Pet puta u prvenstvu i dva puta ueropskim kvalifikacijama, a kako javlja portal sportske.ba, Izet će u siječnju možda opet promijeniti sredinu.

Naime, čelnici Arisa ga žele prodati, a ako im to ne pođe za rukom, opcija je i posudba kako bi se klub rasteretio njegove plaće. Opcija se i raskid ugovora, ukoliko dođe do sporazumnog raskida naravno.

Podsjećamo, Hajrović je za Dinamo odigrao 86 utakmica u svim nastupima, a pritom je skupio 14 pogodaka i 13 asistencija.

Trofeji mu nisu strani. Osvojio je četiri hrvatska prvenstva, dva Rabuzinova sunca, ali je u posljednjoj sezoni izgubio status prvotimca. Kako ste mogli doznati na Germanijaku, Hajrović je ovog siječnja trebao preći u Rijeku kao slobodan igrač, ali je bivši sportski direktor Ivan Mance stopirao taj tansfer.

Dodajmo za kraj kako je Hajrović s novim klubom ovoga ljeta otpisao trogodišnji ugovor, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 350 tisuća eura. 30-godišnjak definitivno može još svašta pokazati na terenu, samo je pitanje hoće li se prilagoditi u novoj sredini. U Solunu očito ne ide.



Tagovi

Izet HajrovićArisDinamo Zagreb

Ostale Vijesti