Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Slavlje protiv Slavena: Hajduku za rođendansku feštu treba pobjeda

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 08:00

U utorak je 113 godina od osnutka splitskog kluba

Slavlje protiv Slavena, to je ono što je u mislima igračima i stručnom stožeru Hajduka nakon što su izgubili prvo mjesto i četiri kola ne znaju za pobjedu. Premda se Slaven Belupo podigao na ljestvici otkako ga vodi Roy Ferenčina, trijumf je imperativ za Bijele koji moraju pronaći put na pobjedničku stazu kako bi dalje ostali konkurentni u nikad zanimljivoj utrci za prvaka utroje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk ne treba gledati ostale rezultate, kako će proći suparnici i može li Lokomotiva ponovno iznenaditi Dinamo, hoće li se 'poskliznuti' Rijeka koja igra nakon Bijelih u nedjelju, nego moraju biti fokusirani sami na sebe kako bi došli do slavlja.

A slavlje će u slučaju pobjede biti dvostruko, jer u utorak pada 113. rođendan Hajduka koji će se obilježiti tog dana, ali sigurno nešto i navijači pripremaju na stadionu. Jedino što može umanjiti dekor na sjeveru je loše vrijeme koje se sprema u nedjelju, jer meteorolozi najavljuju kišu.

Hajduk bi pak htio 'kišu' golova kako bi obradovao navijače za rođendan i iskupio se za poslejdnje četiri utakimce u kojima je skupio tek tri boda. Prvenstvo je maraton – često se zna ponavljati, pa premda Hajduk nije dobio nekoliko bitaka u nizu, ne znači da je izgubio rat. Navijači se nadaju da će na kraju Bijeli prvi proći kroz 'ciljnu ravninu', uzeti toliko željeni trofej.

Za to im trebaju pobjede u seriji, a sad slijedi niz suparnika koji su pozicionirani niže, prvi takav je Slaven Belupo, no u ligi se pokazalo da svatko svakoga može dobiti te se bodovi unaprijed ne smiju upisivati.

Što se igračkog kadra tiče, dobra vijest je da se oporavio Mihael Žaper kojega je prije Osijeka uhvatila gripa, ali bi trebao nastupiti, isto kao Niko Sigur i Emir Sahiti koji su odradili suspenzije zbog trećeg žutog kartona u Opus Areni.

I dalje nema Marka Livaje koji je ozlijeđen, najradije bi igrao, pomogao suigračima, ali liječnici su savjetovali mirovanje zbog zgloba kojeg je izvrnuo tijekom utakmice s Rijekom.

Nikola Kalinić je taj koji će ga mijenjati, već je to napravio u Osijeku, oduševio struku koliko je spreman, još samo da probije pshiološku barijeru i zabije pogodak, njegov povratak već bi se isplatio. U njemu je isto velika želja za trofejem nakon što je kod Ivana Leke 'grijao' klupu i ulazio u nadoknadi što ga je pogodilo, a kada je završila sezona, završio je i njegov ugovor s Hajdukom. No, odlaskom Leke, trener Mislav Karoglan ga je reaktivirao i sada se od njega očekuje da pomaže ili mijenja Livaju.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoPoljudMislav KaroglanRoy FerenčinarođendanMarko LivajaMihael ŽaperNikola KalinićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti