Jonathan Moscrop/Newscom
Jonathan Moscrop/Newscom

Mladi lijevi bek Hajduka čeka, a susret sa Slaven Belupom prava je prilika

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 08:01

Radi se o talentu koji je s Bijelima igrao finale Lige prvaka mladih

Hoće li trener Hajduka Mislav Karoglan mijenjati nešto drastično u odnosu na dvoboj sa Osijekom i remija nakon kojega su Bijeli zaostali dva boda za Rijekom?

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hoće, sigurno. Jer u sastav se vraćaju Niko Sigur i Emir Sahiti koji nisu bili u konkurenciji na Opus Areni zbog žutih kartona. Dobro će Karoglan morati razmisliti i o veznom redu, jer pomalo je gužva, pogotovo ukoliko se od gripe oporavi Mihael Žaper. Osim toga nema ni Marka Livaje, barem još dvije utakmice.

No, još jedna pozicija je otvorena. Dvije utakmice u nastavaku prvenstva na lijevom beku igrao je Fahd Moufi koji je dešnjak, a čak je na Pampasu pogodio vratnicu, odigrao korektno. Međutim, Karoglan vapi za ljevakom na toj strani. Sjećamo se da je nakon generalke u Umagu tražio i čekao dovođenje lijevog beka, no nešto je zapelo, pa igrač kojega je strateg Bijelih očekivao, nije stigao. Hajduk je čini se doveo koga je doveo, ali lijevi bek nije došao.

Laszlo Kleinheisler, Nikola Kalinić, Ivan Perišić i Josip Brekalo su zvučna imena koja su stigla ove ove zime, prijelazni rok je čini se zaključen. Pojavi se tek u Akademiji pokoji dolazak, u pionire je iz Šahtara stigao krilni napadač Adam Huram.

Što se tiče prve mommčadi, ušlo se svjesno u rizik s dešnjakom na lijevoj strani što pomalo ruši balans momčadi, pa je došlo vrijeme da Karoglan proba možda s ljevakom na na lijevoj strani.

Na pitanje prije Osijeka, možemo li očekivati Šimuna Hrgovića (19) na lijevom boku, odgovorio je potvrdno, no ipak je prevladala misao da mu je potreban iskusniji igrač.

Uostalom, čitave je pripreme tražio i uigravao momčad s Moufijem za Rijeku i Osijek, no mijenjali su se igrači na tim pozicijama, a najviše je, doduše, u drugim poluvremenima uz veliki dio utakmice u Kopru na tom mjestu igrao mladi Hrgović, koji je skupio dosad 14 minuta u službenim susretima za prvu momčad Bijelih. U prvom dijelu sezone bio je na dvojnoj registraciji u Solinu, no ozljednom Darija Melnjaka priključen je do daljnjega prvoj momčadi.

Njegovim ulaskom, a bez podcjenjivanja, Slaven nije toliko jak kao Rijeka i Osijek, pa se možda nudi prilika za mladića iz Vukovara koji je bio važan član postave juniora koja je prošle sezone stigla do finala Lige prvaka mladih. Pamtimo njegove sjajne ubačaje i driblinge, a prije svega pressing na zadnju liniju suparnika. To je ono što ga krasi, a je li sazrelo vrijeme za njegov start protiv Slavena, zna samo Karoglan.

Ulaskom u kadar prvotimaca, još da dobije nešto minuta, Hajduk bi tako opravdao svrhu Akademije koja je otkako su došli prihvatila Sigura i Rokasa Pukštasa, ali i već prodanog Luku Vuškovića. Svi oni su participirali u pohodu momčadi Marijana Budimira do finala. Pukštas i Sigur su praktički nezamjenjivi u prvom sastavu, Vuškovića se dobro unovčilo, pa neka novac još nije stigao, a Hrgović bi mogao biti idući.

Nudi mu se šansa u seriji lakših utakmica, dok se s Afričkog kupa nacija vjerojatno bez minute u igri, vrati Ismael Diallo, a na povratak Melnjaka ćemo morati pričekati do iduće sezone, jer on je operirao koljeno nakon što se ozlijedio kada je bio u najboljoj formi i dobio pretpoziv za reprezentaciju.

Uglavnom, Hajduku je pobjeda protiv Slaven Belupa imperativ za mir nakon serije od četiri utakmice u kojima je osvojio samo tri boda. Nova tri, ali u 'komadu', nasušno su potrebna.

S Hrgovićem kao starterom ili eventualnom većom minutažom, to tek treba vidjeti. Ali ako neće sad, kad će?


 


Tagovi

HajdukŠimun HrgovićMislav KaroglanSlaven BelupoLiga prvaka mladihHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti