Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Slaven Belupo i Lokomotiva otvaraju sedmu rundu HNL-a (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 08:01

Na stadionu Ivan Kušek Apaš domaći Slaven Belupo traži trijumf nad Lokomotivom koja pak želi do prve pobjede u sezoni

Poprilične promjene doživjet će sastavi s kojima će Slaven Belupo i Lokomotiva otvoriti 7. kolo HNL-a. Kod domaćina nema Caimacova, Ortiza, Pllane i Ante Crnca koji je dogovorio sve detalje transfera u poljski Raków. Kod gostiju će Silvijo Čabraja morati složiti sastav lišen usluga Mersinaja i Marića koji su kartonirani, odnosno Stojkovića i Kačavende koji su u Maksimiru. A nema niti Mudražije koji je već duže vrijeme ozlijeđen.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Šakota je dobio priliku protiv Gorice i bio je vrlo dobar. Nije baš prirodna devetka, ali može stvarati pritisak i napadati prostor. Treba stvarati produktivnog igrača”, rekao je Ricardo Moniz na pitanje novinara kako će zamijeniti Antu Crnca. Osim toga, trener Slaven Belupa otkrio je kako želi da njegova momčad igra visoki presing, da su u klubu posložili se, da je nezadovoljan što je Slaven Belupo vlasnik najpropusnije obrane lige, ali i da je zadovoljan činjenicom da ima treći napada lige. Hoće li to biti dovoljno za bodove protiv Lokomotive?

“Prošlo kolo spasili su se poraza nevjerojatnim golom u posljednjoj sekundi. Lako kažnjavaju protivnike i unatoč nekim izostancima, imaju igru koja mi se sviđa. Bit će to velika bitka”, poručio je trener Slaven Belupa.

S druge strane Silvijo Čabraja traži prvi trijumf u sezoni. Imaju tri remija i dva poraza u gostima.

“Da smo samo jedan remi pretvorili u pobjedu, okolnosti bi bile potpuno drugačije i puno bolje. Idemo po tu pobjedu u Koprivnicu pa da stanku dočekamo u ljepšem okruženju”, rekao je Čabraja dodavši kako silno respektira Slaven Belupo, ali vjeruje da se može vratiti na Kajzericu s bodovima. Unatoč silnim izostancima, trener Lokomotive nije zabrinut.

“Imamo gotovo 40 igrača u svlačionici i pronaći ćemo već rješenje. Bit ćemo hendikepirani izostancima Mersinaja i Marića ali to je ujedno i prilika nekim novim imenima da se nametnu. Nadam se da će to iskoristiti”.

Utakmicu u Koprivnici koja počinje u 20 sati sudi Dario Bel iz Osijeka. Pomoćnici su Ivan Janić (Ilok) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac je Antonio Škrobić (Osijek). VAR je Ivan Matić (Osijek), a AVAR Goran Pataki iz Đakova.

OČEKIVANE POSTAVE:

Slaven Belupo (4-3-3)

Lokomotiva (4-2-3-1)



Tagovi

Slaven BelupoHNLLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti