Škotska liga dosadna? Pogledajte gužvu na vrhu tablice

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.12.18. | 10:28

Napokon zanimljivosti u ligi.

Škotski Premiership godinama je „krasio“ epitet jedne od najdosadnijih liga u svijetu. Od kada je Glasgow Rangers 2012. doživio likvidaciju i krenuo iz četvrtog ranga škotskog nogometa, gradski rival Celtic osvojio je sedam naslova u nizu i to svaki puta premoćno, a samo jednom su došli do titule s manje od 10 bodova razlike. Prošle sezone ostavili su drugoplasirani Aberdeen na devet bodova zaostatka.

No, jučerašnjim porazom od Rangersa (0:1), prvim nakon 2012., situacija na vrhu Premiershipa na samom kraju 2018. je prilično zamršena. Celtic i Rangers imaju po 42 boda, s time da Kelti imaju utakmicu manje. Senzacija prvenstva Kilmarnock ima bod manje, a četvrti Aberdeen tri manje od vodećeg dvojica iz Glasgowa.

Daleko od njih nisu niti edinburški Heartsi (šest manje) te St. Johnstone koji ima sedam bodova manje od Celtica no ta dva kluba još moraju odigrati zaostalu utakmicu 15. kola te bi se, teoretski, St. Johnstone pobjedom u toj utakmici mogao približiti Celticu na samo četiri boda zaostatka.

U svakom slučaju, ove sezone napokon gledamo zanimljivo škotsko prvenstvo. Celtic je i dalje favorit, i dalje ima najjaču momčad, no očito je da više nisu nepobjedivi (ove sezone imaju četiri poraza) te bismo na proljeće mogli gledati pravu ludnicu.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

CelticGlasgow Rangersškotski premiership

Ostale Vijesti