REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Skočić ostvario 10. pobjedu u 10 utakmica, Sonaldo razveselio južnokorejske navijače (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 22:03

Kinezi slavili u posljednjoj minuti, Karačić asistirao u pobjedi Australije nad Ivankovićevim Omanom

Reprezentativna je stanka i po cijelom se svijetu u međusobnim utakmicama susreću nacionalne momčadi svojih zemalja. Uz dvoboj između Francuske i Španjolske u Ligi nacija i kvalifikacije u Africi, danas je na rasporedu azijski dio doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, u koji spada i reprezentacija Australije.

Južna Koreja već je od 13 sati u Seoulu dočekala reprezentaciju Sirije i slavila rezultatom 2:1, a heroj navijača bio je Totttenhamov Heung-min Son. Domaćine je u vodstvo u 47. minuti doveo In-Beom Hwang na asistenciju Hwang Hee-Chana, a gosti se vraćaju u 83. preko napadača Omara Khribina.

Južnokorejcima pobjedu donosi popularni Sonaldo Nazario, kako ga je između ostalih nazvao i Jose Mourinho, koji mrežu za tri boda trese u 88. minuti. Hong Chul ubacio je iz slobodnog udarca, jedan od suigrača spustio loptu za Sona, a krilni napadač Spursa pogađa s nekih šest metara.

Pogodak Sona za pobjedu pogledajte OVDJE.

Sraz Iraka i Libanona završio je podjelom bodova i bez pogodaka, 0:0.

Iran predvođen hrvatskim trenerom Draganom Skočićem i dalje je bez poraza otkako je 53-godišnjak preuzeo klupu reprezentacije. Na gostovanju kod UAE-a bili su bolji s minimalnih 1:0, a pogodak za pobjedu postigao je Mehdi Taremi u 70. minuti. Sardar Azmoun mogao je u sudačkoj nadoknadi udvostručiti prednost, ali promašio je s bijele točke. To je 10. pobjeda Skočića u 10 utakmica, u kojima je došao do gol razlike 29:2.

Pogodak Taremija pogledajte OVDJE.

Reprezentativci Kine u izrazito su neizvjesnom susretu pobijedili Vijetnam rezultatom 3:2. U prednost ih je doveo Zhang Yuning u 53., a za 2:0 u 75. zabio njihov najzvučniji igrač Wu Lei. Ipak, Vijetnamci ne odustaju, u 80. zabija Ho Tan Tai, a u 90. im izjednačenje donosi Nguyen Tien Lihn. Konačnih 3:2 na samom kraju, u 95. minuti, postavlja Wu Lei svojim drugim golom na utakmici.

Pogodak Wu Leija u posljednjoj minuti pogledajte OVDJE.

Saudijska Arabija ostala je stopostotna nakon što je na domaćem terenu svladale Japance s 1:0. Pogodak je zabio Feras Al Brikan u 71. minuti.

U posljednjoj utakmici dana, Australija i Oman izbornika Branka Ivankovića igrali su na neutralnom terenu u Dohi. Završilo je 3:1 za Australce. Sastav iz Down Undera vodi od 9. minute, a strijelac je 26-godišnji Awer Mabil. Bivši trener Dinama uskoro se vraća, Al-Mandhar Al Alawi u 28. mijenja rezultat na semaforu, sad je 1:1.

Igrala se 64. minuta kada su Australci došli do pogotka za novu prednost. Nakon gužve na desnoj strani Omanove polovice, do lopte je došao australski Hrvat Tom Rogić i dodao napadaču Adamu Taggartu, ovaj pucao, a lopta se odbila do Martina Boylea, koji nekoliko metara od gola glavom ne griješi.

Pogodak Boylea pogledajte OVDJE.

Konačnih 3:1 u 89. minuti postavlja Mitchell Duke na asistenciju bivšeg kapetana Lokomotive Frana Karačića za 'točku na i' nova tri boda svoje ekipe.

Asistenciju Karačića i pogodak Dukea pogledajte OVDJE.

Azija, kvalifikacije za SP 2022.:

Južna Koreja - Sirija 2:1

Irak - Libanon 0:0

UAE - Iran 0:1

Kina - Vijetnam 3:2

Saudijska Arabija - Japan 1:0

Australija - Oman 3:1



Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineKvalifikacije za Svjetsko prvenstvoJapanOmanJužna KorejaAustralijaBranko Ivanković

Ostale Vijesti