AHMED YOSRI/Action Images
AHMED YOSRI/Action Images

Kruha i igara: Stvorio se novi megaklub, vlasnik je 8. najbogatiji čovjek na svijetu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 14:05

Nogomet više nikada neće biti isti, a usporedbe radi, njegovo bogatstvo je 50 puta veće od onog vlasnika PSG-a. Dalje, nadamo se, nije potrebno više ništa pisati…

Izgleda da je sapunica došla do svog finala i posljednje epizode – Newcastle je dobio novog vlasnika i sve je izglednije da će sjeveru Engleske uskoro stvoriti nova megamomčad koja bi trebala po svemu postati 'al pari' s velikanima kao što su oba Manchestera, Chelsea, Real, Barcelona, PSG, Juventus itd.

Mnogi i dalje ne vjeruju u to. Preciznije, odbijaju to priznati, jer Newcastle je klub kojeg mnogi u svojim glavama percipiraju potpuno drugačije. Od Alana Shearera Newcastle u svojim redovima nije imao megazvijezdu u svojim najboljim igračkim danima. Uskoro bi ih mogao imati više…

Podsjećamo, detaljnu priču o tome kako bi Newcastle mogao postati najbogatiji klub na svijetu već ste imali prilike čitati na Germanijaku.

Pitate se kako je to moguće? Mohammed bin Salman jedan je od 10 najbogatijih ljudi na svijetu. Preciznije, na posljednjoj Forbesovoj listi nalazi se na 8. mjestu, što i ne čudi budući da je njegov otac kralj Saudijske Arabije. Dakle, on je princ, a Forbes piše da bi on trebao biti svojevrsni oslonac kako će se razvijati geopolitika Bliskog istoka narednih godina.

I sada, taj isti čovjek ulazi u Newcastle, otkupljuje ga od Mikea Ashleyja i kreće u 'avanturu'. Navijači Svraka ne podnose Ashleyja, dok su oko dolaska saudijskog princa podijeljena mišljenja. Jedno je sigurno, Newcastle više neće biti 'jedan od klubova' iz sredine prvenstvene tablice, uskoro će siromašni sjever Engleske uživati u silnom sjaju i blještavilu koji dolazi iz Saudijske Arabije.

Da bi stvar bila bolja, novi vlasnik Newcastlea ima svega 36 godina, stoga nije netko tko će uložiti novac i neka o svemu brine netko drugi. Od njega se očekuje progresivan pristup u svijetu nogometa, Newcastle će biti njegova 'igračka', ali on od nje želi napraviti najveću i najjaču na svijetu.

Kruha, igara i bliskoistočnog sjaja!


Tagovi

NewcastleNewcastle UnitedMohammed bin SalmanMike AshleyPremiershipPremier liga

Ostale Vijesti