Luka Stanzl / Pixsell
Luka Stanzl / Pixsell

Skočić nakon pobjede: "Nisam zadovoljan nekim dijelovima utakmice"; Ljubičić: "Budimo realni, došli smo ovdje kao favoriti"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 21:55

Hrvatskoj sada slijedi gostovanje u Portugalu (26. ožujka u 18.30 sati)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine uspješno je apsolvirala prvi od dva ispita u ovom kvalifikacijskom prozoru. S uvjerljivih 3-0 bili som bolji od Andore, a ishod dvoboja bio je izvjestan već nakon osam minuta. Mladi Vatreni tada su vodili već s 2-0 i do kraja dvoboja uglavnom rutinski čuvali prednost, da bi u završnici utakmice postavili konačan rezultat.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon pobjede, izbornik Dragan Skočić ipak je imao određene zamjerke na igru svojih izabranika.

"Andora je u pet utakmica kvalifikacija igrala ‘gusto‘s svojim protivnicima, Grci su ovdje jedva pobijedili. S nekim dijelovima utakmice sam zadovoljan, s nekima nisam. Ušli smo u neku dinamiku koja nam nije trebala. Ne sviđaju mi se dijelovi gdje smo bili nesigurni, nedostajalo je više posjeda, sami sebe dovedemo do nekih neželjenih situacija, više mirnoće ne bi falilo. Važno je da smo Hodžu, koji je imao kartone, sačuvali za sljedeću utakmicu. Sad ćemo analizirati Portugal i dobro se pripremiti za njih", kazao je Skočić.

Strijelac drugog pogotka za Hrvatsku bio je napadač austrijskog LASK-a Marin Ljubičić, koji je ovako vidio gostovanje u Andori:

"Budimo realni, došli smo ovdje kao favoriti. Brzo smo zabili, odlično ušli u utakmicu. Prvo je pao autogol, onda smo nakon toga brzo zabili drugi. Željeli smo nakon Andore imati tri boda na kontu, to se i dogodilo. Nakon toga smo odigrali mirnu utakmicu, zabili i treći pogodak i zasluženo uvjerljivo pobijedili".

U idućem ogledu ove skupine, U21 Hrvatska gostuje kod vršnjaka iz Portugala. Utakmice s igra u Faru u utorak 26. ožujka s početkom u 18.30 sati. (G)h



Tagovi

Hrvatska U21Dragan SkočićAndorska nogometna reprezentacijaAndoraMarin Ljubičić

Ostale Vijesti