Screenshot
Screenshot

VIDEO Definicija rutinske pobjede! Mladi Vatreni u osam minuta riješili sve brige u Andori, slijedi Portugal!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.03.24. | 20:48

Semafor je na koncu pokazao 0-3 u korist izabranika Dragana Skočića, koji su sve riješili na startu utakmice.

Novi nastup U21 Hrvatske u kvalifikacijama za Euro donio je i novu pobjedu. Sigurnu, mirnu, rutinsku. Bez imalo stresa. Izabranici Dragana Skočića pobijedili su Andoru u gostima s 3-0 i na najbolji način najavili gostovanje kod Portugala koje je na rasporedu 26. ožujka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ono što svaki trener favorizirane momčadi očekuje u utakmici protiv najslabije momčadi skupine, što je raniji pogodak i suzbijanje svake mogućnosti da autsajder „parkira autobus” u svojoj trećini i pokuša na taj način izvući pozitivan rezultat. Hrvatskoj se upravo taj scenarij dogodio već u 2. minuti. Mauro Perković ukrao je loptu na protivničkoj polovici, ubacio pred peterac prema Igoru Matanoviću, koji je pokušao zabiti, da bi loptu u vlastitu mrežu na koncu pospremio branič Andore Eric Izquierdo.

Vodeći pogodak pogledajte OVDJE (Maxsport)

Svega šest minuta kasnije, Hrvatska je povisila vodstvo na 2-0. Proradila je nekadašnja veza iz Hajduka. Stipe Biuk krasno je gurnuo za Marina Ljubičića, a napadač austrijskog LASK-a rutinski je matirao domaćeg čuvara mreže Maura Rabela.

Pogodak Ljubičića pogledajte OVDJE (Maxsport)

Prvu priliku koju mladi Hrvati nisu uspjeli pretvoriti u pogodak vidjeli smo u 16. minuti. Sjajni napadač Igor Matanović iz Karlsruhera, na posudbi iz Eintracht Frankfurta, lijepo se probio kroz domaću obranu, ali iz blizine je poslao loptu iznad grede.

Domaćin je prvi puta zaprijetio u 21. minuti i to vrlo ozbiljno. Sjajno je iz slobodno udarca pucao Albert Rosas, lopta je išla pod gredu, ali vrhunski je reagirao Nikola Čavlina i nastavio dobru formu iz domaćeg prvenstva. Bilježimo još jedan dalekometni pokušaj Andore preko Paua Babota, prohujalo je pola metra iznad grede.

Pred kraj prvog poluvremena, Čavlina je upisao još jednu intervenciju, nakon prizemnog udarca Izquierdoa s 18 metara, dok je s druge strane, golemu prigodu za treći pogodak propustio Stipe Biuk. Sam je izbio pred domaćeg vratara, ali se u trenutku udarca okliznuo.

U drugom poluvremenu Hrvatska nije previše pritiskala i jurila nove golove, podsvjesno je tu bilo i čuvanja za izuzetno bitan ogled koji za nekoliko dana slijedi u Farou protiv Portugala. Ipak, i uz takvu igru, razlika u klasi bila je i više nego očigledna, a naplaćena je još jednim pogotkom u 86. minuti. Bila je to brza kombinacija terceta Vidović-Belcar- Bukvić, a u strijelce se upisao krilni igrač Osijeka Domagoj Bukvić.

Pogodak Bukvića pogledakte OVDJE (Maxsport).

U idućem ogledu ove skupine, U21 Hrvatska gostuje kod vršnjaka iz Portugala. Utakmice s igra u Faru u utorak 26. ožujka s početkom u 18.30 sati.

Andora - Hrvatska 0-3 (0-2)

Strijelci: 0-1 Izquierdo (2. ag.), 0-2 Ljubičić (8., Biuk), 0-3 Bukvić (86., Belcar)

Sudac: Oliver Retfala (Finska), pomoćnici: Honkanen, Jantunen i Antamo (svi Finska)

Žuti kartoni: Oliveira, Barrios, Rosas (Andora)

Andora: Rabelo - Montenegro, Borra, Acosta, Olivera - Boutarfas (od 38. Ferreira Silva), Izquierdo (od 84. Puigsegur), Babot (od 84. Bienert), Rodrigo (od 84. Barrios) - Balastegui (od 64. Guma), Rosas

Hrvatska (4-3-3): Čavlina - Prpić, Grozdanić (od 66. Šotiček), Perković - Valinčić (od 66. Zvonarek), Hodža, Sigur, Bukvić - Ljubičić (od 82. Frigan), Matanović (od 73. Belcar), Biuk (od 82. Vidović)




Tagovi

Hrvatska U21Dragan SkočićDomagoj BukvićIgor MatanovićMarin Ljubičić

Ostale Vijesti