Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

Skočić: “Imali smo dječje bolesti u ovoj utakmici, manjkavosti imamo i o njima pričamo dva mjeseca”

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 21.06.23. | 21:08

Stigle su prve reakcije izbornika nakon poraza od Ukrajine.

Izbornik Hrvatske U21 reprezentacije Dragan Skočić očekivano nije bio zadovoljan nakon 2-0 poraza od Ukrajine na otvaranju U21 Eura 2023. Hrvatska je imala puno prilika, ali nije uspjela zabiti te utakmicu odnijeti u nemirne vode. U nekoliko navrata izbornik je isticao probleme u obrani, dok je s druge strane istaknuo svoje zadovoljstvo igrom u napadu, odnosno velikim brojem kreiranih prilika.

Za početak je dao kratak komentar utakmice:

 “Sigurno da nismo zadovoljni ovim porazom te čestitamo Ukrajini. Bili smo malo impresionirani prvo poluvrijeme, a to smo i platili. Dobili smo olako golove, s tim da nas je drugi podosta poremetio. Imali smo dobru fazu nakon prvog pogotka, oni 20-ak minuta nisu mogli izaći iz svojeg 16-erca kako smo ih pritisnuli. Probleme nam je radila njihova tranzicija. Mi bi ih pritisnuli visoko, a onda kad bi uspjeli izaći bi nam stvorili probleme. Znamo da imamo probleme u obrani, to se danas pokazalo, nije to ništa novo. Nekim djelovima sam zadovoljan, ali svakako nisam zadovoljan rezultatom. Vidio sam i neke dobre stvari. Ovo je mlada momčad, imamo još dvije utakmice za odigrati i idemo dalje.”

Na pitanje što dobro nosimo iz ovog ogleda u onaj sljedeći protiv Španjolaca, izbornik je ponudio sljedeći odgovor:

“Imamo mladu ekipu, na ovom turniru je 14 igrača koji su jako talentirani. Što se tiče obrane, znamo koliko nam nedostaje igrača, zaista respektabilan broj igrača. Oni su teško zamijenjivi, Ne kažem da ovi igrači nisu za reprezentaciju, ali ponavljam, bilo je dosta igrača koji su nam nedostajali. U fazi napada sam zadovoljan, kreirali smo puno prilika s puno talenta, nije lako igrati na postavljenu obranu nakon što gubiš 1-0 te je u tom dijelu sve bilo OK. Obrana? Olako smo dobivali golove, bilo je tu nekih propusta… S obzirom na situaciju može se reći da sam nezadovoljan rezultatom, a određenim dijelovima igre zadovoljan”, naglasio je, nakon čega se nadovezao sam na sebe nakon što je službeni prevoditelj odradio svoj dio posla i preveo odgovor na engleski jezik.

“Dojam je da smo imali dječje bolesti na ovoj utakmici. dobili smo golove i teško je bilo vratiti se. Ova momčad je dobra momčad, dok svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti. Manjkavosti imamo i o njima pričamo dva mjeseca.”

U sljepoj ste ulici, a iz nje se izlazi na samo jedan način…

“Treba dečke vratit u igru. Izgubili smo, ali smo puno toga i naučili. Uhvatit ćemo se dobirh stvari, a ono loše ćemo pokušati popraviti. Idemo dalje, još su dvije utakmice pred nama.”

Hoće li vam utakmica sa Španjolcima na neki način biti lakša od ove?

“Trebamo analizirati ovu utakmicu i vidjeti što možemo napraviti za Španjolce. Oni su respektabilna reprezentacija, ali možemo se vratiti.”

Beljo, jeste li zadovoljni njegovom igrom, odnosno jeste li dobili od njega što ste htjeli?

“To je kao tricky pitanje pitanje za kraj? Izgubili smo utakmicu, to je najvažnije. Pojedinačno, svako je dao svoj maksimum.”

Na naše pitanje o tome kako je zadovoljan igrom prema naprijed, a Hrvatska nije poentirala te kakva je situacija sa Kačavendom je ponudio sljedeći odgovor:

“Nisam zadovoljan što nismo zabili pogodak, ali smo igrali dobro u napadu. Postoje utakmice u kojima igraš dobro prema naprijed, ali ne zabiješ. To je veoma jasno. S obranom znamo koje imamo probleme mi koji smo tamo i pokušat ćemo napraviti što bolje. Nekad zabiješ, nekad ne. Nekad imaš jednu šansu pa uspiješ zabiti. Mi smo evidentno pokušavali, a to nije jednostavno na postavljenu obranu.”

Kačavenda je šepuckao još pri kraju prvog poluvremena, a teren je napustio u 58.minuti?

“Kačavendi vjerujem i njegovoj procjeni i pustio sam ga u igri.”

U drugom poluvremenu ste promijenili formaciju, Stojković je unio određenu živost na desnom krilu. Je li vam se više svidjelo kako smo izgledali u drugom dijelu?

“A što smo to gledali u prvom poluvremenu?”

Naša formacija u prvih 45 minuta bila je 4-2-3-1, a u nastavku 4-3-3…

“A to tako ide? Formacija je bila ista, ali dobro… Teško mi je sada ulaziti u to. Formacija je bila ista – u fazi obrane 4-2-3-1, a kad napadaš 4-3-3. A kako ćeš ti to uzeti, ne znam…”

Odgovor nas je malo zatekao, ali onda je izbornik nastavio i dodatno objasnio svoj prethodni odgovor.

“Puno je priča o sistemima, ali zapravo je to dinamika. Nije to ništa neobično. Generalno problem nije u sistemu nego u tome što u fazi obrane radimo greške i napravit ćemo sve da to smanjimo u nadolazećim utakmicama.”



Tagovi

Dragan SkočićHrvatska U21U21 Euro 2023Euro U21

Ostale Vijesti