REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Skandal u Vučjem gradu: Niko Kovač potjerao iskusnog bivšeg reprezentativca Njemačke

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 12:33

Hrvatski trener dodatno je ugrijao ionako užarenu svlačionicu Wolfsburga.

"Nije ga bilo danas, a neće ga biti niti u budućnosti. Imao je priliku pomoći momčadi, ali nije" rekao je Niko Kovač njemačkom Skyu na pitanje zašto u kadru Vukovova, u 1:0 pobjedi nad Eintrachtom, nije zaigrao Max Kruse, 34-godišnji napadač koji je upisao 14 nastupa za reprezentaciju Njemačke (igrao i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014), zabio pritom četiri gola i upisao sedam asistencija.

Kruse je, čini se, poslan na hlađenje do daljnjega, a Kovačevu odluku podržao je i sportski direktor kluba Marcel Schäfer: "U nogometu stvari se mijenjaju brzo. Max nam je pomogao u drugoj polovici prošle sezone. No, došlo je do promijene trenera, a klub je promijenio način poslovanja", rekao je Schäfer misleći na Kovačevu doktrinu 'rad i strast moraju biti prioriteti'.

Kruse je u posljednje vrijeme dosta kritizirao Kovača zbog svoje uloge u momčadi Wolfsbruga. Iskusni Nijemac sezonu je počeo kao rezerva, a u posljednja dva kola prije Eintrachta dobio je svih 90 minuta. Wolfsburg je upisao 0:2 poraz od Leipziga i 2:4 poraz od Kölna. U dvoboju šestog kola protiv Eintrachta nije ga bilo na terenu, a Wolfrsburg je u toj utakmici stigao do prve prvenstvene pobjede.

Vukovi nakon šest kola drže 16. mjesto s pet osvojenih bodova, a kampanju će nastaviti bez iskusnog napadača koji će i dalje trenirati s prvom momčadi. (nr)

Bundesliga, 6. kolo

Petak, 9. rujna

Werder Bremen – Augsburg 0:1

Subota, 10. rujna

Bayern München – Stuttgart 2:2

Leipzig - Borusssia Dortmund 3:0

Hertha - Bayer Leverkusen 2:2

Eintracht Frankfurt – Wolfsburg 0:1

Hoffenheim - Mainz 05 4:1

Schalke 04 – Bochum 3:1

Nedjelja, 11. rujna

Köln - Union Berlin, 15.30

Freiburg - Borussia M'gladbach 17.30

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. igrajte odgovorno 18+


Tagovi

BundesligaNiko KovačWolfsburgMax Kruse

Ostale Vijesti