Davor Javorcic/PIXSELL
Davor Javorcic/PIXSELL

Sjajni vratari sačuvali "nulu" u Gradskom vrtu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 19:00

U posljednjoj utakmici 27. kola HNL-a Osijek i Gorica remizirali su bez pogodaka te je domaćin propustio priliku vratiti se na vrh ljestvice

Osijek se nije uspio vratiti se na vrh HNL-a. U iznimno uzbudljivoj utakmici protiv Gorice, mreže su ostale netaknute uz vanserijske predstave dvojice vratara. Ivušić i Kotarski činili su čuda na svojim vratima u dvoboju koji je ponudio aposolutno sve osim onog najvažnijeg - golova.

Otvorenog garda se igralo u prvom djelu. Obrane kao da su služile za ukras, tek da zadovolje formu. S lakoćom su igrači Osijeka s jedne i Gorice s one druge izlazili pred vratare koji su pokazali zašto spadaju u sam vrh HNL-a.

Osijek je konkretnije otvorio utakmicu koja se igrala pred zatvorenom istočnom tribinom u Gradskom vrtu. Međutim, suradnja Kleinheisler - Mierez nije urodila plodom. Trenutak kasnije javio se i Lovrić koji je bio posebno motiviran protiv svojih pa je i požutio nakon što je uklizao s leđa Muhammedu Musi. Najzvučnije pojačanje Osijeka oprobao je udarac iz daljine koji prolazi pored vratnice da bi promašio nemoguće nakon što je iskoristio nepažnju Kotarskog i Jovičića

Lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Malo kasnije je i Mierez imao rješenja s lijeve ili desne strane, no odlučio se na udarac koji je završio u bloku. A onda je Gorica odlučila pokazati zube. Pogotku Babeca ispriječila se vratnica, a jedanaestercu kojeg je sudac Čuljak već svirao VAR upozorenje da je ruci Čeberka prethodilo zaleđe. Potom je Ivušić skinuo zicer Atiemwenu koji se sam sjurio na gol domaćina da bi malo kasnije igrač Dinama na posudbi u Gorici probao s distance iznenaditi reprezentativca na vratima Osijeka.

Prvi dio završio je još jednom intervencijom VAR-a, ovoga puta nije svirana ruka Keite u kaznenom prostoru Gorice. Poprilično čudna odluka, ali obzirom na razna tumačenja pravila, čovjeku je zaista teško više procijeniti što se svira za kazneni udarac a što ne. Uglavnom, ovo nije bilo...

U nastavku je slijedila uspavnka koju je razbio Kleinheisler udarcem iz daljine. Bjelica je pokušao dignuti razinu igre Osijeka dvostrukom izmjenom u kojoj je priliku dao Hirošu te Nejašmiću kojem su ovo bile premijerne minute u proljetnom dijelu HNL-a. Najbliže golu Osijek je bio i 84. minuti kada je Kotarski skinuo udarac Lovriću iz daljine da bi potom u nastavku akcije izašao kao pobjednik dvoboja s Topčagićem. Do kraja je Osijek imao posjed i dominaciju ali bez konkretnog učinka.

Osijek - Gorica

Osijek, stadion Gradski vrt

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb)

Žuti kartoni: Lovrić, Grgić, Mierez, Ivušić, Lončar (Osijek); Musa, Cruz, Atiemwen, Golubickas (Gorica)

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić - Grgić (od 87. Jugović), Lončar, Čeberko, Jurčević - Žaper, Brlek (od 60. Nejašmić) - Fiolić (od 60. Hiroš), Kleinheisler (od 80. Topčagić), Lovrić - Mierez (od 80. Mierez)

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Muhammed, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec, Pršir - Mitrović, Golubickas (od 81. Marijanović), Atiemwen (od 88. Delfi) - Cruz (od 67. Fruk)

1.HNL, 27. kolo

Petak 11. ožujka

Šibenik - Lokomotiva 1:4


Subota, 12. ožujka

Slaven Belupo - Istra 1961 0:0

Hajduk – Dinamo 0:0


Nedjelja, 13. ožujka

Hrvatski dragovoljac - Rijeka 2:1

Osijek - Gorica 0:0



Tagovi

OsijekHNK Gorica

Ostale Vijesti