PIXSELL
PIXSELL

Sjajni Erceg potvrdio krizu Osijeka koji je ostao bez napadača

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 17:08

Istra 1961 je domaćim trijumfom nad Osijekom preskočila Slaven Belupo te otišla na četvrto mjesto HNL ljestvice

Istra je potpuno zasluženo uzela sva tri boda u sudaru s Osijekom koja su ih gurnula na četvrto mjesto ligaške ljestvice. Jedini pogodak na utakmici bilo je djelo Ante Ercega u 57. minuti izuzetno zanimljivog dvoboja u kojem je Istri poništen gol zbog zaleđa, penal im nije dosuđen zbog simulacije a dvadesetak minuta igrali su s igračem više nakon što je Mierez udario Ercega i zaradio isključenje. Kriza Osijeka je evidentna. Ne znaju za pobjedu tri utakmice, od sudara s Goricom koncem siječnja a u sve tri utakmice nisu uspjeli zabiti gol… Za razliku od Istre koja potvrđuje kako jesenske dobre igre nisu bile slučajnost.

Gledajući početnu postavu Osijeka, mnogi su se iznenadili. Umjesto očekivanih Caktaša i Špoljarića, u napadu gostiju uz Miereza osvanuli su Omerović i Bakić. U posljednjoj liniji nije bilo Barišića koji je ozlijeđen pa je od prve minute zaigrao kapetan Škorić.

Uvodne minute protekle su u međusobnom ispitivanju snaga koje je prekinuo Ante Erceg pokušavši glavom ugroziti Malenicu nakon prekida. Međutim, lopta je otišla iznad grede. Istra je imala prividnu inicijativu i posjed, ali bez nekog konkretnog učinka. Problem za domaćeg stratega stigao je u obliku ozljede Lisice kojeg je u 35. minuti zamijenio Boultam a malo kasnije stigla je najbolja prilika Osijeka u prvom poluvremenu. Mierez je ostavio loptu za Omerovića čiji udarac brani vratar Istre. Malo kasnije Omerović je ubacio s desne strane, ali na ubačaj nije najbolje reagirao Jugović.

Frane Mlinar osjetio je svu surovost VAR tehnologije kada je dobrano proslavio pogodak početkom nastavka u Puli da bi VAR intervencija ustanovila minimalno zaleđe Ercega koji mu je bio asistent. Sličnu agoniju malo kasnije prolazio je Erceg koji je svladao Malenicu ali je upitan bio duel koji je prethodno imao sa Cheberkom. Nakon kratke provjere, VAR je ovoga puta dao legitimitet i Aldo Drosina počela je slaviti.

Poprilična stanka slijedila je nakon duela Ercega i Žapera u kaznenom prostoru Osijeka. Sudac Čuljak odmah je svirao kako je riječ o simuliranju napadača Istre, ali VAR soba nije mu dala mira. Slijedilo je desetminutno vijećanje nakon kojeg je sudac ostao pri svojoj odluci.

Rene Poms je zamijenio nevidljivog Jurčevića s Leovcem koji je povratak na travnjak proslavio žutim kartonom. No, lijevi bek donio je i dimenziju više u igri Osijeka koju je ubrzo eliminirao Ramon Mierez direktnim crvenim kartonom nakon što je nepotrebnom reakcijom udario Ercega. Opravdana odluka glavnog suca koja će suspendirati Miereza sa sljedeće dvije utakmice Osijeka. Dakle, neće ga biti protiv Varaždina u sljedećem kolu, ali i protiv Hajduka u Kup dvoboju. Priliku za izjednačenje propustio je Leovac, ali je Istra mogla i povećati vodstvo nakon što su izašli u kontru pred sam kraj utakmice. Međutim, nije bilo više snage u redovima domaćina. Do kraja utakmcie u kojoj je bilo i 12 minuta nadoknade vremena rezultat se nije mijenjao. Istra u sljedećem kolu putuje u Šibenik, dok će Osijek dočekati Varaždin u Gradskom vrtu.

Istra 1961 - Osijek 1:0

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 1358

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb); pomoćnici: Ivan Mihalj (V. Gorica), Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Ante Čulina (Zagreb), AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

Strijelac: 1:0 Erceg (57., Boultam)

Žuti kartoni: Erceg (Istra 1961); Žaper, Leovac, Škorić, Živković (Osijek)

Crveni karton: Mierez (79. udaranje protivnika)

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Kadušić, Galilea, Marešić, Marin - Mlinar, Petrusenko, Caseres - Lisica (od 35. Boultam), Erceg (od 90. Josipović), Vuk (od 87. Mahmud)

Osijek (3-5-2): Malenica - Škorić, Žaper, Cheberko - Gržan, Jugović, Nejašmić, Bakić (od 86. Živković), Jurčević (od 70. Leovac) - Omerović (od 70. Špoljarić), Mierez




Tagovi

NK OsijekIstra 1961HNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti