Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Šimunićevi klinci ispustili pobjedu u 91. minuti, bomba veznjaka Rangersa osigurala Škotima bod (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 14:45

Nakon tri kola Hrvatska U-19 reprezentacija nalazi se na prvom mjestu skupine sa sedam bodova i gol razlikom 10:1.

Mlada hrvatska U-19 reprezentacija remizirala je sa Škotskom (1:1) u trećem nastupu u okviru prvog kvalifikacijskog kola za plasman na Europsko prvenstvo iduće godine u Škotskoj i kao prvoplasirana momčad u skupini izborila plasman u Elitno kolo. Šimunićeva družina povela je u 28. minuti kad je pogodak postigao Franjo Ivanović, da bi onda u prvoj minuti sudačke nadoknade gosti stigli do boda nakon sjajnog udarca s više od 25 metara veznjaka Rangersa Alexa Lovryja.

Hrvatska je bila bolja u današnjem ogledu te imaju pravo žaliti za ispuštenim bodovima. Tokom cijele utakmice imali su bolje prilike, kontrolirali posjed, ali su na kraju malo popustili s koncentracijom što je kaznio Lowry.

Šimunićeva družina mogla je do prednosti već u 10. minuti kad je sjajan udarac Ivanovića zaustavila vratnica, ali je isti igrač pred kraj poluvremena ipak uspio, spretno i sretno, ugurati loptu u mrežu.

Stojkovićev ubačaj s lijeve strane išao je prema Friganu, ali napadač Rijeke na posudbi u Orijentu 1919 bio je okružen s čak trojicom Škota te nije mogao do lopte. Nakon jednog karambola ona se našla ispred Franje Ivankovića, ofenzivnog veznjaka Augsburga, koji sretno i spretno zabija gol nakon što je lopta dirala jednog od gostujućih braniča. Bio je to njegov peti gol u mlađim uzrastima hrvatske nogometne reprezentacije, a zanimljivo je kako je desetka druge momčadi Augsburga svojevremeno nastupala i za austrijsku U-15 reprezentaciju buduću da je rođen u Schwazu, malenom gradiću nedaleko Innsbrucka.

Pogodak Franje Ivankovića za vodstvo Hrvatske pogledajte OVDJE

Ivanković je potom u 33. minuti zaradio prvu javnu opomenu, da bi onda u 42. minuti zaradio u drugi žuti karton pa je tako Hrvatska cijelo drugo poluvrijeme imala igrača manje.

Usprkos igračkom manjku, i nastavku je Hrvatska bila bolja, uz povremenu prijetnju Škota. Ali, na kraju su ipak kapitulirali. Kad se već sve činilo da će Vatreni nakon prva tri kola biti stopostotni uz savršenu gol razliku 10:0, praktički niotkud se pojavio Alex Lowry koji je fenomenalno odapeo s više od 25 metara, a usprkos krajnjem naporu Franka Kolića koji ovaj udarac jednostavno nije mogao zaustaviti. Lowry je u igru ušao u 53. minuti umjesto nevidljivog Craiga, a ovim pogotkom si je sigurno kupio nešto veću minutažu u nadolazećim utakmicama.

Ipak, Hrvatskoj je i remi bio dovoljan da bi se osigurao prolaz, dok ovaj remi nije bio dovoljan današnjem gostu da osigura isto budući da su dva boda više od njih skupili Armenci.



Tagovi

hrvatska U19 nogometna reprezentacijaJoe ŠimunićJosip Šimunić

Ostale Vijesti