Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Šimunićeva družina izgubila od Orlića, ali je zato ukrala velikog bh. talenta koji igra za Dinamo

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 10.03.22. | 14:17

Doduše, mladi napadač i dalje ima pravo promjene reprezentacije, ali na ovaj način je pokazao da je njegova glavna želja u budućnosti na sebi imati 'kockasti' dres.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina u srijedu je u Srbiji izgubila od svojih vršnjaka u prijateljskom ogledu igranom u Novoj Pazovi. Konačan rezultat bio je 3:0 za domaćina, golove su postigli Kabić (22'), Miletić (63') i Baždar (90').

Izabranici Josipa Šimunića igrali su u kombiniranom sastavu, bivši Vatreni nastojao je provjeriti što više igrača je mogao kako bi se sam uvjerio na koga može računati u kvalifikacijama za EP i ogledima protiv Islanda, Rumunjske i Gruzije koji su sljedeći na rasporedu.

Zanimljivo, Šimunić je dao priliku i Marku Soldi, 18-godišnjem napadaču rodom iz Ljubuškog koji je u Dinamo stigao u ljeto 2020. godine iz Širokog Brijega. Soldo je ranije igrao za U17 reprezentaciju BiH, dok je sad odlučio igrati pod hrvatskom zastavom.

Ovo mu je bio prvi nastup u mlađim uzrastima Hrvatske, da se zaključiti da je njegova odluka da i ubuduće nosi hrvatski dres.

Soldo je u prvom dijelu sezone igrao za juniorsku momčad Dinama, da bi mu onda Damir Krznar dao priliku od prve minute u pobjedi Dinama II protiv BSK-a u 16. kolu 2. HNL.

Šimunić je isprobao svih 22 igrača koje je pozvao za ogled protiv Srbije:

Hrvatska U19 (1. poluvrijeme): Kolić, Cvijanović, Špeljak, Soldo, Frigan, Baturina, Bradarić, Prpić, Šaranić, Rukavina, Đolonga

Hrvatska U19 (2. poluvrijeme): Zadro, Sim, Vujnović, Milošević, Krolo, Vrcić, Bodetić, Kukoč, Mikolčić, Barišić, Skrbin


Tagovi

Dinamo ZagrebDinamo IIDinamo junioriMarko SoldoJosip Šimunić

Ostale Vijesti