Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Šimić sve bliže Salzburgu, Dinamo odustaje od utrke

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 07:41

Šikić priča kao da je stvar riješena.

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, i to na deficitarnoj poziciji isturenog napadača, Roko Šimić na pragu je odlaska iz Lokomotive i HNL-a i pridruživanja Crvenim bikovima iz Salzburga u kojem su zapaženu karijeru ostvarili brojni hrvatski nogometaši poput Nike Kovača, Duje Čalete Cara, Nikole Pokrivaća, Josipa Radoševića, prije, dok se klub iz Salzburga zvao 'Austra Salzburg', i Nikola Jurčević, a vodio ih je pokojni Otto Barić...

Danas je prvak Austrije jedna od najzanimljivijih momčadi za razvoj mladih igrača. Osim što im omogućuje izvrsne uvjete za razvoj, igranje Europe, RB Salzburg je prva stepenica do krovnog 'RB-a', onog iz Leipziga koji je jedna od najjačih momčadi Bundeslige.

RB Salzburg je, pisali smo još jučer, poslao lukrativnu ponudu za nadarenog hrvatskog napadača. Špekulira se o cifri od 4 milijuna eura i da bi se stvar u narednim danima mogla riješiti.

No, što je s Dinamom? Za Šimića se čini 'prirodnim' da kao sin proslavljenog igrača Dinama i hrvatske reprezentacije, i to još kao član Lokomotive, prijeđe na Maksimir.

Međutim, Dinamo nije u takvoj situaciji da samo tako može parirati lukrativnoj ponudi RB Salzburga. Osim toga. u Dinamovom napadu trenutno je gužva, Bruno Petković i Mario Gavranović i dalje su tu, Sandro Kulenović i Mario Ćuže igraju jako dobro na pripremama i žele se izboriti za svoju poziciju u momčadi. U klubu je još i Komnen Andrić, a Plavi su nedavno vratili i Duju Čopa.

Jasno je da za Šimića, unatoč njegovom neospornom talentu, u Dinamu u ovom trenutku nema mjesta u prvih 11 te bi mladi Šimić, u slučaju prelaska, morao biti poslan na posudbu natrag u Lokomotivu.

No, Lokosi sličnu stvar dogovaraju sa Salzburgom, Austrijanci bi ga kupili, no on bi još najmanje šest mjeseci ostao u Zagrebu, pišu Sportske novosti. Prvi prijedlog je bio da Šimić ode na posudbu u austrijskog niželigaša, no to se rezolutno odbilo.

"Za njegov je razvoj kudikamo bolje igrati u 1.HNL, nego drugoj austrijskoj. A i za nas je sjajno jer će još neko vrijeme nositi Lokomotivin dres i zabijati golove u njemu", rekao je za SN prvi čovjek Lokosa Božidar Šikić.

Prema tome, čini se da je stvar riješena...


Tagovi

NK LokomotivaLokomotiva ZagrebPrva HNLRoko ŠimićDario ŠimićRed Bull SalzburgRed Bull

Ostale Vijesti