Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo slavio i u trećoj pripremnoj, Slovaci imali samo jedan pokušaj na gol

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 19:22

Dinamo je uvjerljivo svladao slovački klub.

U trećoj pripremnoj utakmici u Murskoj Suboti, Dinamo je s 'rutinskih' 3:0 nadvisio sedmoplasiranu momčad prošlog prvenstva Slovačke, Sered. Plavi su sva tri pogotka zabili u prvom dijelu, a Damir Krznar priliku je dao mnogim igračima.

Prvo poluvrijeme obilježila je Dinamova apsolutna dominacija okrunjena s tri krasna pogotka. Osim prednosti od 3:0, Dinamo je na kraju prvog dijela imao 12 udaraca na suparnički gol, od čega šest u okvir, i 73 posto lopte u svojim nogama. Sered niti jednom nije zaprijetio vratima Ivana Nevistića.

Prvi je zabio Mario Ćuže, nakon sjajnog solo prodora u 9. minuti. Ćuže se s lijeve strane sjurio prema sredini kaznenog prostora, krasno naciljao desnicom i neobranjivo, u maniri Ivana Perišića protiv Češke, pogodio za 1:0.

Dinamo je udvostručio prednost u 16. Marko Tolić je nakon odbijene lopte izbio sam pred vratara Sereda Stankovića i rutinski pogodio za 2:0.

Jedan od najopasnijih i najpotentnijih Dinamovaca u prvom dijelu bio je Dario Špikić koji je odličnu igru okrunio sjajnim pogotkom nakon solo prodora u 34. Kod drugog i trećeg pogotka sudjelovao je danas također raspoloženi Sandro Kulenović.

U nastavku utakmice Krznar je promijenio gotovo cijelu momčad, kasnije je šansu dao i Ivanu Šaraniću te Jakovu Antonu Vasilju. U posljednjoj fazi utakmice nakon ozljede Iyayija Atiemwena u igru se ponovno vratio Ćuže. Ritam igre je očekivano pao i do kraja nismo vidjeli pogodaka, iako je Dinamo i u nastavku bio dominantnija momčad s više prigoda za postizanje pogotka.

Unatoč slabijoj kvaliteti suparnika, Dinamovci nisu igrali u nižoj brzini, već su strahovito puno trčali, vršili visoki presing nakon izgubljene lopte. Krznarovi izabranici bili su iznimno motivirani.

Posljednju utakmicu na pripremama Dinamo će odigrati 28. lipnja u 18 sati protiv člana ruske Premier lige, Rostova.


Dinamo – ŠKF Sered 3:0 (Ćuže 9', Tolić 16', Špikić 34')

Nevistić (Čavlina) – Stojanović (Moharrami), Theophile (Milić), Lauritsen (Šutalo), Moubandje (Štefulj) – Franjić (Gojak) – Špikić (Atiemwen, Ćuže), Tolić (Bulat), Janković (Baturina, Vasilj), Ćuže (Šaranić) – Kulenović (Andrić)


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoDamir Krznar

Ostale Vijesti