EXPA/ Sportida/ Morgan Kristanr
EXPA/ Sportida/ Morgan Kristanr

Dalić se oprostio od Vrsaljka: "Bio je pokretač pozitivne energije u svlačionici, nedostajat će nam"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 15:11

"Svima nam je žao, ali razumijem i pošutujem njegovu odluku"

Konačno zbogom hrvatskoj reprezentaciji danas je odlučio izreći Šime Vrsaljko. Nakon 11 godina, desni bek je shvatio da je najmudrije oprostiti se od hrvatskog dresa, a tijekom tih 11 godina najposebnije mjesto u njegovoj memoriji zauzimat će Rusija 2018.

Šime je dao veliki obol tome srebru, uostalom žrtvovao je i svoje koljeno, kako je sam priznao u oproštajnom pismu. Toga se dotaknuo i izbornik Zlatko Dalić koji se zahvalio 30-godišnjaku na svemu što je dao hrvatskoj reprezentaciji.

„Poručio sam Šimi kako razumijem njegove razloge i poštujem takvu odluku. Svima nam je žao što zbog zdravstvenih razloga u proteklom razdoblju nije mogao reprezentaciji dati ono što je želio jer je Šime vrhunski nogometaš koji je, k tome, istinski uživao biti dio reprezentacije. Na terenu i izvan njega bio je vrlo važan 'kotačić" u svim našim uspjesima“, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

„Svi znamo s kakvim je koljenom odigrao Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zahvaljujući takvoj požrtvovnosti, hrabrosti i spremnosti igrača da se žrtvuju za uspjeh momčadi, ostvarili smo povijesni rezultat. Šime je, pritom, bio i jedan od pokretača veselja, pozitivne energije i dobrog raspoloženja unutar svlačionice, što će nam svima nedostajati. Zbog svega toga, bilo mi je zadovoljstvo imati Šimu u momčadi te mu zahvaljujem na svemu što je dao za hrvatsku reprezentaciju. Zaslužio je sve lijepo što mu se dogodilo u hrvatskom dresu, a želim mu još puno radosnih trenutaka na nogometnim terenima i izvan njih. Prije svega, puno zdravlja!“, naglasio je Dalić. (rv)


Tagovi

Šime VrsaljkoZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti