Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenik na krilima sjajnog Marina preokrenuo, pa ostavio Istru 1961 na četiri boda zaostatka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.02.22. | 16:19

Puno zanimljivije drugo poluvrijeme od prvog.

Nogometaši Šibenika prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobjede u ligi i slavili su na domaćem terenu protiv Istre 1961 s 2:1. Ovom pobjedom Šibenik je pobjegao Istri na četiri boda prednosti.

U prvom dijelu gledali smo priličnu uspavanku nakon koje je na odmor s minimalnom prednosti otišla Istra 1961 i to golom u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon prvog udaraca Puljana na suparnički gol na utakmici. Dion Drena Beljo dodao je Mateu Lisici i sjurio se u kazneni prostor u kojem je dočekao centaršut Lisice i glavom zabio svoj 10. pogodak u sezoni.

Prije toga vidjeli smo još samo jednu opasnu situaciju i to sedam minuta ranije, kada je Beljo zamalo zabio autogol. Stipe Bačelić Grgić ubacio je iz slobodnog udaraca, a lopta se od Belje odbila u stativu Lucićevog gola. Izuzev ta dva 'pokušaja' mladog vinkovačkog napadača, gledali smo jedno prilično dosadno poluvrijeme u kojem je Istra 1961 imala gotovo 70 posto vremena loptu u svojim nogama, ali, kao što smo naveli, imala je tek jedan udarac na suparnički gol koji je rezultirao pogotkom.

Nastavak je ipak bio dinamičniji, a vidjeli smo i preokret. U 53. minuti Antonio Marin sjurio se sam na Lucića, zaobišao ga je i pucao, Mateo Perković je izbio loptu, ali je ista cijelim obujmom prošla gol-liniju. Provjeravao se VAR i zbog potencijalnog ofsajda, no sve je bilo regularno, Šibenik je stigao do poravnanja.

Svega 10 minuta kasnije, Šibenik je stigao do preokreta! Najveći dio posla ponovno je odradio sjajni Marin, primio je loptu na lijevoj strani, driblingom izbacio čuvara i uposlio Ivana Delića koji poentira za svoj sedmi pogodak u sezoni.

Da se u nastavku utakmice igralo bolje, potvrđuje i brzi protuudar Istre. Mahmoud je uposlio Casersesa, no Rogić je pravovremenom reakcijom otklonio opasnost. Kako se Istra 1961 otvorila, tako je Šibenik imao sve više prostora, ali Narančasti nisu uspjeli zabiti treći pogodak i prelomiti utakmicu.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Istra 1961 imala je matnu priliku za bod. Beljo se našao sam pred Rogićem no odlučio se na povratnu loptu za Mahmouda koji, čini se, nije očekivao loptu i nije se najbolje snašao te je upropastio jako dobru priliku za Puljane.

U idućem kolu Istra 1961 dočekuje Hajduk, a Šibenik gostuje kod Dinama.

Šibenik - Istra 1961 2:1 (Marin 53', Delić 63'/ Beljo 45+2')

Stadion: Šubićevac, Šibenik

Žuti kartoni: Rak (Šibenik) / Perera (Istra 1961)

Crveni kartoni: /

Šibenik: Rogić - Klopp, Perić, Bilić, Kvesić (od 46. Grezda) - Ćurić (od 92. Vidović), Bačelić-Grgić (od 67. Skorup), Rak (od 87. Asanović) - Jakoliš, Delić, Marin (od 87. Attys)

Istra 1961: Lucić - Hujber (od 78. Ivančić), Perković (od 77. Silva), Galilea, Marin - Pereira, Caseres (od 78. Serderov), Blagojević (od 34. Mahmoud) - Lisica, Beljo, Mišković (od 66. Bande)

1.HNL, 25. kolo

Petak, 25. veljače

Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac 1:0

Subota, 26. veljače

Lokomotiva - Gorica 2:0

Hajduk - Rijeka 1:3

Nedjelja, 27. veljače

Šibenik - Istra 1961 2:1

Osijek - Dinamo 18:00



Tagovi

NK ŠibenikIstra 1961

Ostale Vijesti