Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenik kreće u pripreme za novu sezonu, najbolji igrač narančastih na izlaznim vratima kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 13:11

Čini se da Australac neće u Dinamo, a bivše dijete Barcelone želi čišću svlačionicu

Šibenik je prošle sezone ostvario svoj zacrtani cilj, a to je ostanak u 1.HNL. Momčad sa Šubićevca je, usudimo se reći iznenadila, završili su na zadovoljavajućem šestom mjestu tablice, premda, mora se priznati, nekoliko kola prije kraja, pola lige je bilo u opasnosti od ispadanja. Šibenik u novu sezonu ulazi s pogledom prema naprijed, u budućnost, no sudeći prema širokom popisu odlazaka i tankoj listi dolazaka, novi trener Mario Rosas će imati pune ruke posla. Prvo valja popuniti osipani kadar koji se raselio po drugim klubovima 1.HNL, a potom i uigrati ekipu svega mjesec dana od početka nove sezone. Inače, kao mladi igrač, Rosas je bio velika mlada nada Barcelone, no životni put ga je naposlijetku odveo na poziciju uz aut-liniju. U redovima "blaugrane" upisao je i jedan službeni nastup.

Kada govorimo o odlascima , Šibenik su napustili: Bulat, Schildenfeld, Sahiti, Labrović, Ampem i mnogi drugi. Izgledan je i odlazak Denija Jurića, no prema pisanju Slobodne Dalmacije, glasina o njegovom prelasku u Dinamu se neće obestiniti. Mladi Australac je zatražio još tri dana da finalizira svoj status i pronađe novi klub. Jurić i Pajić (kojeg se pak povezuje s Goricom) danas se nisu pojavili na prozivci, i vrlo vjerojatno neće biti dio rostera u sezoni koja je pred nama. Najbolji strijelac “narančastih” koji je prošle sezone postigao 11 pogodaka sigurno će imati ponuda ovoga ljeta, samo je pitanje hoće li ostati u Hrvatskoj.

Puno toga će se od danas ubuduće pitati člana uprave Šibenika Eduarda Zapatu koji želi očistiti svlačionicu i stvoriti na svakoj poziciji jednog standardnog prvotimca uz pojačanje sa strane. Puno se novih lica pojavilo na današnjem prvom treningu, uglavnom su to mlađi igrači koji tek trebaju proći probu. Vremena je malo, već za dva tjedna kreće drugu faza priprema u Sloveniji, a potom i povratak u Krešimirov grad. Prvo kolo će biti više nego izazovno, Šibenčani gostuju u Osijeku kod Nenada Bjelica koji će u sezonu sigurno ući s jasnom vizijom, a to je pobjeda u svakoj utakmici.


Tagovi

NK ŠibenikDeni Jurićeduardo zapatamario rosas

Ostale Vijesti