Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Šibenik doveo bivšeg napadača Hajduka koji je lani igrao u Belgiji, veznjaka Intera i krilo iz Japana

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 09:41

Bijeli su ga prodali za 200 tisuća eura, jedini gol u 1. HNL zabio je Gorici, a njegovu sedmicu naslijedio je Alexander Kačaniklić.

Ovog utorka Damir Čanadi predstavljen je kao novi trener Šibenika. O Austrijskom Hrvatu u Lijepoj našoj ne zna se puno, ali pregledom njegovog životopisa vidi se kako mu iskustva ne nedostaje. Altach (u dva navrata), Atromitos, Nürnberg i Rapid Beč samo su neki od klubova koje je vodio, a jedno vrijeme je radio za Lokomotiv Moskvu. Čanadija je netko koga bi, barem po životopisu, trebali vrbovati i neki 'veći' klubovi, ali sama činjenica da ga je Šibenik uspio dovesti dovoljno govori o tome kakve ambicije imaju u klubu.

Ovog ljeta na Šubićevcu se očekuju velike promjene. Klub je već sad napustio popriličan broj igrača, a posljednji značajniji odlazak bio je onaj Antonija Jakoliša. Marin je otišao zimus, Antonio šest mjeseci kasnije, a na 'svojim' igračima Šibenčani nisu zaradili ni kune.

Ima odlazaka, bit će ih još, ali isto vrijedi i za dolaske. Danas je stigla potvrda kako će od sljedeće sezone dres Šibenika nositi Leon Kreković, Sacha Marasović i Haruki Arai. Potonji je najmanje poznato ime ljubiteljima HNL-a, što ne čudi budući da je 24-godišnji Japanac dosad igrao samo za klubove iz rodne mu zemlje. Njemu je ovo prvi odlazak u inozemstvo pa su tako očekivanja od njega praktički nepostojeća, dok je kod Marasovića i Krekovića situacija ipak drugačija.

Kreković je dijete Hajduka, u klubu je proveo devet godina, a lani je za 200 tisuća eura prodan u Beerschot za 200 tisuća eura. Njegova belgijska avantura nije bila sretna, jer osim što je njegov sad već bivši klub ispao iz Jupiler Pro lige, Kreković je u cijeloj sezoni skupio tek sedam nastupa. Njegov povratak u HNL tako ne čudi, a Kreković je upotrebljiv na nekoliko različitih pozicija, s tim da se najbolje snalazi na mjestu lijevog krila.

Marasović je prošle sezone bio centralna figura zaprešićkog Intera. Plemeniti veznjak prošao je školu kultnog francuskog Marseillea, a u Zaprešiću je posljednje dvije i pol godine. U razgovoru za Germanijak sebe je nazvao 'box to box' veznjakom koji voli igrati 'na posjed', a on bi uz Raka i Ćurića trebao dodatno raditi na kreativnosti Šibenčana.

Ovo je samo početak, u Šibeniku se u narednim danima očekuje još mnogo dolazaka. Budući da uskoro kreću dva udarna mjeseca turističke sezone, navijači se nadaju da će novi igrači neće biti anonimusi koje će se moći pomiješati s turistima koji hodaju oko Šubićevca, već dobro poznata lica koja će Šibeniku garantirati kvalitetu.


Tagovi

Leon KrekovićSacha MarasovicSlaven MarasovićNK Šibenik

Ostale Vijesti