Ni povijesna partija Messija nije pomogla Barci - Valencia šokirala i uzela Kup (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.05.19. | 22:54

Neshvatljiv pad Blaugrane krajem sezone.

Valencia je u Sevilli osvojila svoj osmi trofej Kupa Kralja pobijedivši favoriziranu Barcelonu, koja krajem sezone proživljava mini krizu. Barcelona je tako, nakon razočaravajućeg ispadanja od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka, ostala bez kupa i dvostruke krune na domaćem planu.

Za 1:0 pogodio je Kevin Gameiro. U 22. minuti s lijeve strane Gaya šalje loptu u kazneni prostor, nalazi Francuza, ovaj se oslobađa Jordia Albe i silovito zakucava loptu iza leđa Cilessena.

 

 

Jalovi napadi Barce nisu učinili previše štete igračima u bijelom. Umjesto izjednačenja, vidjeli smo povećanje vodstva. Odlična lopta po desnoj strani u prostor za Carlosa Solera, ovaj oštro ubacuje po zraku u sam peterac gdje loptu dočekuje Rodrigo i zakucava za dvostruko vodstvo.

 

 

Samim krajem poluvremena vidjeli smo dva relativno bezopasna udarca probuđenog Lea Messija, i jednako bezopasan pokušaj Ivana Rakitića.

11 minuta unutar drugog poluvremena, u 56., vidjeli smo genijalan potez Messija, koji je nakon minijature u kaznenom prostoru lukavim udarcem pucao, no lopta na žalost nogometne igre, nije htjela u gol već je odsjela na vratnici.

 

 

U 73. minuti Barca smanjuje. Malcom izvodi udarac iz kuta sa desne strane, dominantno u kaznenom prostoru skače Pique i upućuje odličan udarac u sami donji kut gola. Danas fenomenalni Domenech čupa taj udarac iz gola, no direktno na nogu Lea Messija koji trpa loptu u nebranjen gol. Messiju je ovo šesti put da zabija u finalu Kupa kralja, i po tome je rekorder.

 

 

Do kraja su Valverdeovi igrači pokušavali izjednačiti ali bez uspjeha. Štoviše, u trećoj minuti sudačke nadograde Guedes je promašio čisti zicer za 3:1,  no Barca u preostale dvije minute sudačke nadoknade nije uspjela taj promašaj kazniti, i Valencija ide kući sa trofejem.

(foto: Reuters)


Tagovi

Kup kraljaValenciaDani ParejoLionel MessiBarcelonaIvan RakitićKevin Gameiro

Ostale Vijesti