Reuters
Reuters

Sevilla ostala bez pobjede i Martiala zbog ozljede, Rakitić ušao u nastavku utakmice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 15:39

Real Madrid ponovno bježi Andalužanima šest bodova prednosti.

Dvoboj između Espanyola i Seville na Llobregatu zavrišio je bez pobjednika (1:1). Andalužani su poveli u 36. minuti nakon što je Rafa Mir realizirao sjajnu asistenciju Papu Gomeza, a Espanyol je izjednačio početkom nastavka efektnim pogotkom Sergija Dardera glavom. Sevilla je posljednjih 14 minuta utakmice igrala bez isključenog Juluisa Koundea, a za Dinamo je važna vijest ozljeda Anthonyja Martiala u 26. minuti dvoboja. Ivan Rakitić igrao je od 56. minute utakmice.

Julen Lopetegui napravio je dosta promjena u odnosu na dvoboj protiv Dinama na Sanchez Pizjuanu. Iako je prvenstvo Sevilli ove sezone možda i bitnije nego Europa, današnja postava i činjenica da su Ivan Rakitić i Papu Gomez krenuli s klupe za pričuve govori suprotno. Doduše, Lopetegui raspolaže sa zaista širokim kadrom i može si prijuštiti brojne rotacije. Osim otoprije ozlijeđenih Susa, Lamele i Montiela, u današnjem dvoboju nije bilo Karima Rekika zbog ozljede, odnosno suspendiranog Marcosa Acune.

Osim njih dvojice i ranije spomenutih Rakitića i Papu Gomeza, u kadru u odnosu na dvoboj protiv Dinama nije bilo Munira. Umjesto njih, od prve minute krenuli su Ludwig Augustinsson, Thomas Delaney, Jesus Corona, Rafa Mir i Joan Jordan, koji je dvoboj s Dinamom propustio zbog kartona.

Lopetegui se u obrani branio u 4-4-2 formaciji (Bono – Kounde, Diego Carlos, Fernando, Augustinsson – Corona, Fernando, Delaney, Ocampos – Mir, Martial), a u napadu je to više ličilo na 3-4-3 (Bono - Kounde, Fernando, Diego Carlos – Corona, Jordan, Delaney, Augustinsson – Ocampos, Mir, Martial)

Barem do ozljede Martiala. Naime opasni ofenzivac Seville, koji je ove zime stigao iz Manchester Uniteda i zabio je Dinamu za 3:1, ozljedio se u 26. i umjesto njega morao je u igru Papu Gomez. Hoće li Martial biti dostupan za uzvrat na Maksimiru znat ćemo idući tjedan. Upravo je ulazak omalenog Argentinca prelomio prvo poluvrijeme. Gomez je nakon lijepog prodora sjajno ubacio s lijeve strane, a Rafa Mir se još sjajnije snašao i zabio za vodstvo Andalužana.

No, iako je Sevilla otišla s prednosti na odmor, Espanyol je pokazao više. U jednoj akciji Raul de Tomas i Vilhena su imali sjajne prilike, ali je Bono ostao priseban. Ipak, Espanyol je stigao do zasluženog izjednačenja u petoj minuti nastavka Oscar Gil je ubacio, a usamljeni Sergi Dardel glavom zabio pokraj nemoćnog Bona.

Lopetegui je potom u igru ubacio Ivana Rakitića i Olivera Torresa, a iz igre su izašli Jordan i Augustinsson preko čije je strane, između ostalog, pao pogodak Espanyola. U razmaku od 69. do 76. minute Jules Kounde zaradio je dva žuta kartona i Sevilla je posljednjih 14 minuta regularnog dijela i šest minuta sudačke nadoknade morala igrati s igračem manje. U igru su u međuvremenu ušli Jesus Navas i Youssef En-Nesyri umjesto Corone i Mira, no igrač manje nije utjecao na konačni ishod dvoboja. Dapače, u 95. minuti sudačke nadoknade En Nesyri se našao u matnoj situaciji, no Diego Lopes, kojem je ovo bio 200. nastup za Espanyol otklonio je opasnost. Ipak, kasnije se ispostavilo da je marokanski napadač bio u zaleđu i ne bi vrijedio pogodak čak i da je zabio.

Golove s utakmice Espanyol - Sevilla možete pogledati OVDJE.

Sevilla u idućem kolu, nakon uzvrata Europske lige na Maksimiru dočekuje Betis u gradskom derbiju, a Espanyol ide na noge Villarrealu.

25. kolo La Lige

Petak

Elche - Rayo Vallecano 2:1

Subota

Granada - Villarreal 1:4

Osasuna - Atletico Madrid 0:3

Cadiz - Getafe 1:1

Real Madrid - Alaves 3:0

Nedjelja

Espanyol - Sevilla 1:1

Valencia - Barcelona 16.15

Betis - Mallorca, 18.30

Athletic Bilbao - Real Sociedad, 21.0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+!


Tagovi

SevillaLa LigaIvan Rakitić

Ostale Vijesti