ANDY BUCHANAN/Action Images
ANDY BUCHANAN/Action Images

Ševčenko: Nadam se da će Talijani navijati protiv Engleza

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 30.06.21. | 08:16

Engleska je, dakako, veliki favorit u četvrtfinalu.

Ukrajina je posljednja reprezentacija koja je izborila četvrtfinale Eura. U izjednačenoj i jako dobroj utakmici protiv Švedske, Ukrajina je slavila 2:1, a odlučujući pogodak zabio je Artem Dovbyk u 121. minuti.

Ukrajina će u četvrtfinalu igrati protiv Engleske koja je naravno veliki favorit. No, dvoboj se igra u Rimu, a ukrajinski izbornik Andrej Ševčenko najveći dio svoje karijere proveo je na Čizmi. Doduše, ne na Olympicu, već na San Siru, no, legendarni centarfor nada se podršci Talijana u dvoboju protiv 'mrskih' im Engleza.

"Ovu pobjedu posvećujem Ukrajinskom narodu. Zbog ovakvih emocija se isplati živjeti. Nadam se da ćemo u subotu imati podršku Talijana. Trebat će nam, jer Engleska je jedna jako dobra momčad".

Osim Ševčenka, poveznica Italije i Ukrajine je Svjetsko prvenstvo 2006. Naime, Ukrajina je tada prvi put izborila četvrtfinale velikog natjecanja, no nije mogla dalje. Talijani su bili bolji i na kraju slavili s 3:0 na krilima dvostrukog strijelca Luce Tonija. Italija je na kraju otišla do kraja, a ovaj puta se možda s Ukrajincima susretnu u finalu....



Tagovi

UkrajinaUkrajinska nogometna reprezentacijaengleskaEngleska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021Andrej Ševčenko

Ostale Vijesti