Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Šerif nanio Dinamu jedan od najtežih poraza u novije doba (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 17.08.21. | 22:42

Prvak Moldavije je u svim segmentima bio bolja momčad.

Šerif je u Tiraspolu svladao Dinamo 3:0 u prvoj utakmici playoffa za ulazak u Ligu prvaka. Dinamo je odigrao jednu od najlošijih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Nakon nekoliko promašenih prigoda, Šerif je vodeći pogodak zabio u posljednjoj minuti prvog dijela (Traore 45'). U nastavku utakmice domaćini su još dva puta pogodili (Kolovos 54', Traore 80'), no, konačni rezultat nije realan. Dinamo može biti sretan jer se u Zagreb vraća sa 'samo' tri pogotka zaostatka.

Od prve minute momčad domaćina bila je agresivnija, rastrčanija, motiviranija, okomitija... Dinamo je u pojedinim trenucima izgledao potpuno izgubljeno, dekoncentrirano, a u drugima kao da je riječ o prijateljskoj utakmici, a ne o dvoboju koji ti može osigurati mjesto u eliti i riješiti više od 'pola budžeta' za aktualnu sezonu.

Situacija nije izgubljena, Dinamo je i dalje, barem na papiru, bolja momčad od Šerifa. Tri gola je moguće nadoknaditi. No, nakon najlošije odigrane utakmice u novije vrijeme, Dinamo će trebati odigrati jednu od najboljih...

Iako je Šerif nominalno žuti, a Dinamo plavi, domaćini su istrčali u crnim dresovima, a Dinamo u žutim. Igrači Šerifa su u utakmicu ušli kao pušteni s lanca. Pritiskali su Dinamo visoko u njihovoj polovici, a Zagrepčani nisu mogli spojiti nekoliko točnih dodavanja.

Prvu priliku Šerif je imao u sedmoj minuti. I to kakvu. Luvannor je izbio sam pred Livakovića no, srećom po Dinamo, pogodio je stativu. Šerifov pritisak nije jenjavao. U 17. lopta je očigledno pogodila Theophillea u ruku, VAR soba je provjeravala situaciju i zaključila da Dinamov Francuz tu nije mogao ništa te je Šerif ostao bez kaznenog udarca.

U 20. novi peh za Dinamo. Nakon Rasmusa Lauritsena u dvoboju protiv Legije, sada se ozlijedio Dino Perić. U igru je ušao Francois Moubandje, no ne na svoju prirodnu poziciju lijevog beka, nego na mjesto stopera, dok je na lijevoj strani obrane ostao Bartol Franjić.

Dinamo je uspio ublažiti strahoviti pritisak domaćina, najaktivniji Dinamovac bio je Luka Ivanušec koji je u 34. kreirao najbolju šansu za Plave, danas žute, u prvom dijelu. Probio je obranu gostiju, uposlio Lovru Majera koji je već matirao Athanasiadisa, no s crte je loptu izbio Cristiano.

Već u idućem napadu, nova šansa za Šerif. Stefan Ristovski glavom je spustio loptu na volej opasnom Traoreu koji ipak puca visoko preko gola. I, kada se činilo da će Dinamo nakon dosta lošeg poluvremena uspjeti zadržati ‘nulu’ i otići na odmor, Šerif je zabio.

Cristiano je asistencijom poslao loptu iza Dinamove obrane, Traore je pretrčao Dinamove stopere i sigurno zabio za 1:0. Situaciju je provjeravao i VAR no ofsajda nije bilo.

Pogodak Traorea pogledajte OVDJE.

U prvom dijelu Šerif je imao 10 udaraca, Dinamo četiri, niti jedan u okvir suparničkog gola.

Drugi dion počeo je za Dinamo jednako loše kao što je završio prvi. Yansene je u 54. probio lijevu stranu centrirao na nekih 12 metara, a Dimitris Kolovos sjajnim volejem pogađa za 2:0 vodstvo Šerifa.

Pogodak Kolovosa pogledajte OVJDE.

Dinamo je djelovao grogirano, govor tijela Zagrepčana nije bio na razini momčadi koja želi igrati Ligu prvaka. Domaćini su pretrčavali Dinamove defenzivce kao da je riječ o utakmici između profesionalne i amaterske ekipe. Šerif je nakon pogotka stvorio nekoliko jako dobrih prilika, a samo je loša završnica domaćin napadača spasila Dinamo da već u prvoj utakmici potpiše ispadanje iz Lige prvaka.

Jedinu priliku u nastavku za Dinamo je propustio Ivanušec kada mu je Athanasiadis obranio udarac.

Krznar je pokušavao mijenjati. Umjesto Lovre Majera i Josipa Mišića u igru su ušli Luka Menalo i Amer Gojak, kasnije i Duje Čop umjesto Oršića. Bezuspješno. Šerif je u 80. zabio za 3:0.

Adama Traore ponovno je pretrčao Moubandjea i Franjića izašao sam pred Livakovića i rutinski zabio za veliku prednost prvaka Moldavije.

Pogodak Traorea za 3:0 pogledajte OVDJE.

Do kraja dvoboja Dinamo je djelovao potpuno izgubljeno. Šerif je u još dva navrata zamalo zabio i Dinamo može biti sretan jer je dvoboj završio 'samo' 0:3. Uzvrat se igra za tjedan dana na Maksimiru.

Liga prvaka playoff:

Monaco – Šahtar 0:1 (Pedrinho 19’)

Šerif – Dinamo 3:0 (Traore 45’, Kolovos 54’, Traore 80’)

Red Bull Salzburg – Brondby 2:1 (Adeyemi 57’, Aaronson 90'/ Uhre 4’)


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoŠerif

Ostale Vijesti