Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Senzen: "Moj oproštaj? Ne znam, pitajte ljude u klubu! Čestitam i Hajduku"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 13:55

Trener Dinamovih juniora, za kojeg se priča da je na odlasku, donio je jedini trofej mlađih kategorija u Maksimir

Dok je trener Ivan Senzen davao izjave, igrači su mu se prikrali s leđa i zalili ga vodom. Snimateljima nije bila baš drago, 'dobila' je malo i kamera, a i neki klupski zaposlenici bili su mokri do kože. Dinamo je osvojio juniorski naslov pobjedom protiv Osijeka (4-1), nisu u Maksimiru skrivali zadovoljstvo takvim epilogom neizvjesne, dramatične sezone. Naslov osvojen na glavnom terenu Maksimira bio je poseban gušt.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Neprocjenjivo iskustvo, kad smo pričali na početku sezone, nismo mogli predvidjeti da će odlučivati zadnja utakmica. Odigrali smo dobru utakmicu, prvi put na glavnom terenu, dobar protivnik, koji je pobijedio Hajduk, velika pobjeda.", rekao je trener Ivan Senzen i dodao:

"Bio bih zadovoljan da je i ova sezona završila drugačije. Možda je to glupo reći, ali mi smo u svim natjecanjima koja smo igrali, odigrali dobro, završili u finalu Kupa, osvojili naslov, igrali Ligu prvaka. Momčad koja je miks juniora i juniora 2, prihvatili su sve naše zahtjeve, svaka im čast. Čestitao bih i Hajduku, bili su Splićani odlični cijelu sezonu, veselio me i način na koji su prezentirali hrvatski nogomet u Youth ligi. Imali smo i mi šansu proći skupinu, ali nismo uspjeli. Zbog Hajduka je ova polusezona bila ovakva, nijedan poraz, tri remija. I kad sve podvučemo, skidam kapu svojoj momčadi."

Je li mu ovo bila oproštajna utakmica? Već se dugo priča o velikim promjenama u Školi, u kojima će rijetko koji trener 'preživjeti.' Kao novi trener juniora spominje se Ivica Banović.

"Nemam pojma je li oproštajna, to morate pitati ljude u klubu. Još radimo tu tjedan dana, imamo edukacije, što će biti poslije, vidjet ćemo. Neću biti razočaran ako mi ne daju novi ugovor, zašto bih bio!? Ovo je Dinamo, tu uvijek rade kvalitetni ljudi, treneri, bit će ih i dalje."

Koliko ovih igrača može igrati za Dinamo i na seniorskoj razini?

"Teško je to reći, to će ovisiti o njima, sukus zadnjih 10 godina je da su to jedan ili dva. I dokle god to Dinamo ima, Dinamo ima budućnost. Jedan ili dva će sigurno igrati.", zaključio je Senzen.

Kapetan Luka Lukanić odigrao je sjajnu utakmicu, jedan je od onih koji su već priključeni prvoj momčadi.

"Sretni smo zbog osvojenog naslova. Sezona je bila duga, teška, uz puno sreće smo osvojili, ali je zasluženo. Nije bilo stresa uoči utakmice, znali smo da igramo na glavnom terenu, da će doći navijači, zahvaljujemo na podršci."

Jesu li se u Dinamu, nakon onog remija na Poljudu, nadali da Hajduk još može kiksati?

"Nadali smo se da mogu kiksati. Čitava je sezona bila utrka, malo mi, malo oni. Pa smo mi malo kiksali, mi smo ih sami vratili u borbu za naslov, imali smo u Splitu 1-0 do 94. minute. Ali, nadali se jesmo, dočekali taj njihov kiks u Osijeku i osvojili naslov."

On će se 19.lipnja pojaviti na prozivci prve momčadi?

"Sad ćemo proslaviti pa se odmoriti, a onda vidjeti što dalje."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoNogometna škola GNK DinamoNK OsijekLuka Luaknić

Ostale Vijesti