Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Nije se ponovio 'dortmundski poučak', Dinamovi juniori uvjerljivo do naslova prvaka!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 03.06.23. | 12:50

Dinamo nije dopustio iznenađenje, pritisak nije slomio modre juniore, Osječani su 'pali' u Maksimiru (4-1)

Dinamovi juniori prvaci su Hrvatske! Trebala im je pobjeda u zadnjem kolu protiv Osijeka, protiv Osijeka, koji je pobjedom nad Hajdukom (2-1) i pogurao Modre u situaciju da sami odlučuju o sebi u zadnjem kolu. Utakmica na glavnom maksimirskom travnjaku, nešto više od 1500 ljudi, sve je bilo spremno za proslavu naslova već i prije utakmice. I, nisu se Dinamovi juniori preplašili pritiska, nije se ponovio 'dortmundski poučak'. Od prve minute jurnuli po pobjedu, na kraju su je i izborili (4-1). Hajduk je u Zaprešiću pobijedio Inker 2-0, golovima Ćalušića i Hrgovića, ali bila je to Pirova pobjeda, Dinamo je prvak s dva boda više.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već u 10. minuti publiku je na noge podigao Matej Šakota. Do tog je trenutka najtraktivnije poteze nudio 'mali' Belinho, Brazilac, koji igra za Dinamove pionire, velika nada Modrih i koji je uz aut crtu, među skupljačima lopti, tehnicirao nogom, glavom, zatim košarkaškim driblinzima pokazivao besprijekoran tehnički potencijal. No, bio je i Šakotin gol u brazilskom stilu. Prevario je svog čuvara loptom kroz noge i s ruba šesnaesterca, iskosa, pogodio rašlje. Probili su Modri led, dalje je bilo lakše. Već šest minuta kasnije zabio je Fran Topić. Igrač, koji je u zadnje vrijeme prvotimac i kod Igora Bišćana i koji oteže s potpisom novog ugovora, mnogima nije jasno zašto. Uglavom, vratimo se na pogodak, udarac Vrbančića obranio je vratar Ugrešić, a Topić proslijedio loptu u praznu mrežu.

No, nije taj gol prelomio susret, već u idućoj akciji vratili su se Osječani u igru. Brza akcija, dodavanja iz prve, Perković je s desne strane proigrao Blažanovića, inače bivšeg Dinamovog kadeta. Blažanović je hladnokrvno pogodio. Ali, već dvije minute kasnije, Dinamo je opet imao plus dva. Lukanić je izveo korner, Cvetko pucao glavom, na putu prema golu Prekodravac je htio glavom izbaciti loptu preko grede, no, pogodio je vlastitu mrežu. Autogol ili pogodak Cvetka, zapravo, svejedno.

Hajduk je za to vrijeme vodio u Zaprešiću protiv Inkera, ali nije to više bila Dinamova briga, imali su Modri 3-1 i 45 minuta do naslova pred sobom, krenuli su munjevito i u nastavak, a dvije velike prilike zapucao je upravo spomenuti Fran Topić. Dvaput je išao sam prema Ugrešiću, jednom je oklijevao i pucao u blok, drugi put mu je Osijekov vratar skinuo udarac desnicom. Ipak, uspio je zabiti još jedan, na dodavanje Graonića i zaključiti ovu priču, zaključiti i svoju sezonu s 20 pogodaka u prvenstvu, kao najbolji strijelac natjecanja. Dobru je partiju pružio Marko Brkljača, pljeskom je ispraćen s travnjaka, kvalitetno je odigrao i kapetan Luka Lukanić, generalno, uvjerljiva je bila Dinamova mladost. I pobjedom i naslovom završila jednu kompliciranu, turbuletnu sezonu. Ovo je jedini trofej na državnoj razini, koji je ove sezone osvojila ijedna Dinamova mlađa kategorija, vjerojatno i najslađi, jer ga je odnijela ispred nosa Hajdukovim juniorima, koji su stigli do drugog mjesta u UEFA-inoj Youth ligi. U novoj sezoni u tom će natjecanju igrati Dinamo, a sad o seniorima ovisi u kojem će se dijelu ždrijeba natjecati.

Također, vidjet ćemo u kojem će sastavu Dinamo zaigrati u Youth ligi, što će biti s većinom ovih igrača, koji su donijeli trofej, mnogi od njih već su zakoračili u seniorski nogomet i pitanje je trebaju li još jednu sezonu nastaviti u juniorskoj konkurenciji. S obzirom da su krenule i kadrovske promjene u Školi, Ivan Senzen vjerojatno je vodio svoju zadnju utakmicu na klupi juniora, kao novi trener spominje se Ivica Banović. Ako ova pobjeda i trofej nisu promijenili razmišljanja odgovornih u Maksimiru.

Dinamo - Osijek 4-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 1707. Sudac: Martin Turčin (Tuhelj). Pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Dario Mužar (Velika Gorica).

Dinamo: Klarin - Gubijan (od 89. Majdanžić), Ruškovački, Cvetko, Graonić - Lukanić, Brkljača (od 72. Čaić) - Topić (od 89. Tabak), Vrbančić, Šakota (od 77. Kanižaj) - Košćević (od 72. Ilečić). Trener: Ivan Senzen.

Osijek: Ugrešić - Perković (od 46. Zahirović), Bjelivuk (od 89. Perić), Prekodravac, Beširović - Ivančan (od 76. Šeparović), Barić - Lugarić (od 89. Marković), Živković (od 66. Stanišić), Damjanović (od 76. Balić) - Blažanović. Trener: Ivan Lajtman.

Strijelci: 1-0 Šakota (10.), 2-0 - Topić (16.), 2-1 - Blažanović (18., Perković), 3-1 - Prekodravac (20-ag), 4-1 - Topić (81., Graonić).

Žuti kartoni: Lugarić (Osijek).


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoNogometna škola GNK DinamoNK OsijekIvan Senzen

Ostale Vijesti