Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Scenarij za kraj sezone: Livaja na ljeto u Olympiakosu?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 15:42

Grci su ranije pokazivali interes, ali ima jedan problem.

Marko Livaja sredinom veljače ostvario je dječački san debitirajući za Hajduk. S Bilima je potpisao u smiraju prijelaznog roka do kraja ove sezone nakon raskida ugovora s grčkim AEK-om gdje je proveo tri godine.

Još kao 17-godišnjak otišao je iz Hajduka u milanski Inter kao veliki talent hrvatskog nogometa, a onda su uslijedile mnoge selidbe pa je u CV-u upisao Lugano, Cesenu, Atalantu, Rubin, Empoli i Las Palmas. Iako nije ostvario očekivanu karijeru, Livaja je uvijek traženo ime pa je njegov sami dolazak u Hajduk bio iznenađenje. I sam je demantirao mogućnost dolaska u Split nekoliko mjeseci ranije kada je najavio da neće produživati ugovor s AEK-om.

U zimskom prijelaznom roku spominjali su se mnogi klubovi u kojima je trebao nastaviti karijeru, ponajviše iz turske i grčke. Tako se dovodio u vezu s turskim Trabzonsporom s kojim je, tada prema pisanju turskih medija, dogovorio sve za predstojeće ljeto nakon isteka ugovora s AEK-om. Grci su željeli zadržati Livaju, ali nisu se uspjeli dogovoriti oko plaće i budućnosti u grčkom klubu.

Kako smo već naveli, u Hajduk je stigao do kraja sezone pomoći Splićanima da izbore europska natjecanja. Hajduk je nedavno ispao iz Hrvatskog kupa u četvrtfinalu od Gorice porazom s 3:0 pa im ostaje borba s Rijekom do pozicija za Europu kroz prvenstvo.

I da Bili uspiju osigurati Europu Livaja će vjerojatno potražiti novu sredinu s obzirom na svoje kvalitete koje Splićani teško mogu zadržati na Poljudu. Tako se u grčkim medijima pojavila vijest o interesu velikana Olympiakosa.

Livaja bi svakako htio nastaviti karijeru u momčadi koja će igrati vodeću ulogu u svojoj ligi, ali i konkurentno sudjelovati na europskim natjecanjima. Klub iz Pireja se uklapa u tu viziju. Problem bi mogao biti u treneru Pedru Martinsu koji traži igrača sličnih karakteristika Daniela Podence.

25-godišnji Portugalac zamijenio je ovog ljeta Grčku za Englesku prelaskom iz Olympiakosa u Wolvese, a Martins traži zamjenu za njega. Međutim, radi se o igraču različitih karakteristika od Livajinih pa je time i upitno hoće li klub iz Pireja učinit taj potez iako su se iz Olympiakosa mogle čuti same pohvale za hrvatskog napadača.


Tagovi

Marko Livaja

Ostale Vijesti