Reuters
Reuters

Savršena večer protiv ljutog rivala: Briljirali Kane i Sane, Thomas Müller ostvario strašan jubilej

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 21.09.23. | 09:50

Iako konačni rezultat (4-3) sugerira neizvjesnu utakmicu, Bayern je na kraju bez previše problema svladao Manchester United.

Nakon što je Manchester United svladao Bayern München u finalu Lige prvaka 1999., Bavarci su čak tri puta izbacili Crvene Vragove iz četvrtfinala Lige prvaka, a sinoć su na svojoj Allianz Areni slavili s 4-3 u prvom kolu nove sezone natjecanja. Manchester United je dobro ušao u utakmicu, u prvih 20-ak minuta bio je bolja momčad na terenu, no, Bayern je u periodu od 28. do 32. minute stigao do prednosti od 2-0. Prvi gol zabio je najbolji igrač utakmice Leroy Sane nakon lopte koju mu je lijepo ostavio Harry Kane, ali i uz pomoć loše reakcije vratara Uniteda Andrea Onane. Pet minuta kasnije kamerunski golman bio je nemoćan kod udarca Sergea Gnabryja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S rezultatom 2-0 otišlo se na odmor. Rasmus Hojlund zabio je svoj prvijenac za Manchester United na samom otvaranju drugog dijela utakmice, no uslijedio je jedanaesterac za Bayern kojeg je realizirao Harry Kane u 53. Bayern je ponovno otišao na +2, a Kaneu je to bio peti pogodak u šestoj utakmici za novi klub. Kako je ranije upisao asistenciju Saneu, svoju drugu za Bayern, engleski kapetan je u šest susreta za Bavarce sudjelovao kod sedam golova.

Nakon trećeg gola Bayern je uspostavio apsolutnu dominaciju na terenu, propisno su se ispromašivali Sane, Kingsley Coman i Maxim Choupo-Moting, a u posljednjih sedam minuta utakmice vidjeli smo pravu golijadu. Casemiro je spretnim golom u 88. vratio nadu Crvenim Vragovima u remi, no ista je trajala do 92. kada je mladi Francuz Mathys Tel efektno realizirao sjajnu asistenciju Joshue Kimmicha i pogodio za 4-2. U petoj minuti sudačke nadoknade Casemiro je realizirao ubačaj Brune Fernandesa i pogodio za konačnih 4-3. Iako je Bayern slavio sa 'samo' jedan razlike, Bavarci su ukupno 55 minuta imali prednost od dva gola razlike koja je lagano mogla prerasti i u tri razlike...

"Na kraju smo upisali zasluženu pobjedu. Svaka pobjeda u Ligi prvaka je velika. Ovo je važan trijumf za naše samopouzdanje i razvoj. Imamo još dosta prostora za napredak. Krenuli smo oprezno, a gol nam je pomogao da uhvatimo ritam i podignuo nam je samopouzdanje. Mislim da smo u drugom dijelu igrali dosta bolje nego u prvom, a na kraju smo ga 'izgubili' s 2-3. Bitno mi je da je reakcija nakon primljenih pogotka bila dobra. Dva puta smo jako brzo zabili", rekao je Thomas Tuchel koji zbog suspenzije nije vodio ovu utakmicu već je s klupe igrom Bavaraca dirigirao pomoćni trener Zsolt Löw.

Na sinoćnjoj utakmici jedan veliki jubilej ostvario je legendarni igrač Bayerna Thomas Müller. U 87. minuti utakmice ušao je u igru umjesto Harryja Kanea i tako je sudjelovao u svojoj 100. pobjedi u Ligi prvaka. Dakako, za jedini klub u karijeri za koji je igrao... Müller je čak mogao zabiti pogodak, ali mu se spriječila stativa Onaninog gola. Iako je nakon njegovog ulaska Manchester United zabio dva pogotka, Mülleru ta činjenice nije pokvarila ovaj 'milestone'. Naime, postao je tek treći igrač u povijesti nogometa koji je upisao najmanje 100 pobjeda u elitnom natjecanju. Prva dva su Iker Casillas (101, Real Madrid i Porto) i Cristiano Ronaldo (115, Manchester United, Real Madrid i Juventus).

"Kada gledam na sve to iz retrospektive, čini mi se nevjerojatno dugačak period kojeg sam proveo igrajući Ligu prvaka. Ali nisam još gotov. Prema tome, ovo je na neki način tek novi početak", rekao je nakon utakmice Müller kojem je ovo 16. sezona u kojoj nastupa u Ligi prvaka.

A Manchester United? Crveni Vragovi ove sezone su na četiri igrača izdvojili više od 200 milijuna eura. Hojlund je, rekli smo, upisao svoj prvijenac, Onana je bio krivac za prvi gol Bavaraca (kod ostala tri nije mogao ništa), a Mason Mount i Sofyan Amrabat propustili su utakmicu zboh ozljede. Nakon lošeg starta u novu sezonu Premier lige (dvije pobjede i tri poraza), momčad Erika Ten Haga neslavno je otvorila još jedno natjecanje...

"Normalno je da smo razočarani. Kada zabiješ tri pogotka u Münchenu, očekuješ da ćeš nešto i osvojiti. Bili smo bolja momčad u prvih 25 minuta utakmice, a onda smo primili dva smiješna pogotka", nije za izjave bio raspoložen Erik Ten Haag.

Ovo je inače bila peta pobjeda Bayerna u međusobnim susretima s Manchester Unitedom u Ligi prvaka. Pet utakmica završile su neriješeno, a Manchester United je ostao na dvije pobjede... (nr)



Tagovi

Liga prvakaBayernManchester UnitedRasmus HøjlundLeroy SaneHarry KaneThomas Müller

Ostale Vijesti