Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

SASTAVI (Gorica – Lokomotiva): Debitira Čavlina, vraća se De Haas, starta i Vasilj, a kod domaćih u napadu drugi Jurić, Ante Matej

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 17:30

Domaćin traži tri boda za bijeg s dna, gosti prvu pobjedu u gostima od ožujka

Subotnji program Hrvatske nogometne lige otvaraju Gorica i Lokomotiva, od 18.30 (MAX Sport 1), kako bi svi zainteresirani stigli na derbi u Maksimir.

Gorica je prvi put od ulaska ili povratka u najviši rang, kako vam drago, na posljednjem mjestu ljestvice, doduše, imaju Turopoljci i utakmicu manje, onu odgođenu iz prošlog kola s Hajdukom u Splitu. Lokomotiva, pak, ima dvije pobjede doma i dva poraza u gostima, na trećem je mjestu, no nije uzela puni plijen izvan Kranjčevićeve još od 11. ožujka na Šubićevcu (1:4).

Evo i postava. Samir Toplak se odlučio za sljedeću jedanaestoricu (4-2-3-1): Banić – Wague, Jovičić, Krizmanić, Vojtko – Pršir, Golubickas – Ndockyt, Kalik, Fruk – A. M. Jurić.

Nedostaju ozlijeđeni Deni Jurić, Matthew Steenvorden, Cheick Keita i Josip Mitrović.

Trener gostiju Silvijo Čabraja optirao je za ovih početnih 11 (4-2-3-1): Čavlina – Cipetić, Soldo, De Haas, Miličević - Marić, Cokaj – Pivarić, Vasilj, Goričan - Kulenović.

Dakle, na vratima debitira Nikola Čavlina (20), nedavno pristigao iz Dinama, na klupi su preostala dva čuvara mreže, iskusni Krševan Santini i Krunoslav Hendija, a iznenađenje je što nema Jona Mersinaja, vjerojatno se ozlijedio na zadnjem treningu. Justin de Haas se vraća nakon šest mjeseci, ozlijedio se u 5. minuti utakmice s Rijekom 5. veljače… Vidjet ćemo je li Josip Pivarić ponovno desno krilo.

Utakmicu sudi Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici su Sanja Rođak Karšić (Podravske Sesvete) i Ivan Starčević (Bjelovar), četvrti sudac je Antonio Škobić (Osijek). VAR je Tihomir Pejin (Donji Miholjac), AVAR Kruno Šarić (Županja). (R. I.)

HNL, 5. kolo

Petak, 12. kolovoza

Šibenik – Istra 1961, 0:0

Subota, 13. kolovoza

Gorica – Lokomotiva, 18.30

Dinamo – Hajduk, 21.05

Nedjelja, 14. kolovoza

Osijek – Varaždin, 18.55

Rijeka – Slaven Belupo, 21.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNK GoricaNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNLHrvatska nogometna ligaSamir ToplakSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti