Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Germania derbi: Turopoljci traže bodove za bijeg s dna protiv “savršenog stroja”, gosti se ne “zavaravaju” (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.08.22. | 08:15

Subotnji program Hrvatske nogometne lige otvaraju Gorica i Lokomotiva, od 18.30 (MAX Sport 1), kako bi svi zainteresirani stigli na derbi u Maksimir

Neobičan je bio pogled na ljestvicu uoči 5. kola Hrvatske nogometne lige: Gorica je posljednja na ljestvici sa samo dva boda, Lokomotiva treća, prva do Dinama i Hajduka. No, Velikogoričani imaju utakmicu manje, onu odgođenu protiv Hajduka iz prošlog kola, što znači da je od zadnjeg prvenstvenog ogleda Turopoljaca prošlo 13 dana.

Nema još momčad Samira Toplaka pobjedu ove sezone, (nezasluženi) poraz na startu u Gradskom vrtu, pa remi doma sa Šibenikom (0:0) i u gostima s Rijekom (1:1). Bilo je više vremena za pripremu, odigralo se prijateljski s Rudešom I TŠK-om iz Topolovca, pa međusobno…

“Puno toga se događalo nakon Rujevice, s jedne strane smo dobro iskoristili tu pauzu, a s druge strane smo očekivali da će nam se neki igrači vratiti, međutim to nije slučaj. Imamo novih problema s ozljedama, nećemo moći računati na Denija Jurića ni Mitrovića, a i dalje smo bez Keite i Steenvoordena. Dobro je što smo one igrače koji su nam se kasnije priključili doveli u bolje kondicijsko stanje”, rekao je Toplak na konferenciji za medije uoči subotnjeg sraza s Lokomotivom (18.30, MAX Sport 1).

(2.55) Gorica (3.30) Lokomotiva (2.75)

Subotnji suparnik do ovog je kola držao treću poziciju na tablici sa šest bodova, a u posljednjem dvoboju s Rijekom slavila je as 3-1.

“Lokomotiva je postala savršen stroj, trkači moćan, pun samopouzdanja i dobro vođen. Imaju dosta mladih igrača željnih dokazivanja i prava su ekipa. Vidjeli smo u utakmici protiv Rijeke, koja se nametnula i sjajno igrala pa na kraju uvjerljivo izgubila. Čeka nas težak zadatak ove subote”, poručio je Toplak, svjestan da dva boda na tablici nisu pravo stanje i da su Goričani zaslužili puno više.

Uz trenera, dvoboj je najavio i Moussa Wague, koji je u samo dva službena nastupa pokazao veliku kvalitetu.

“Vjerujem da možemo puno više, svakim danom smo sve bolji i s nestrpljenjem čekamo pozitivne stvari koje su pred nama. Fokusirani smo na utakmicu protiv Lokomotive, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo”, rekao je Moussa.

Video konferencije za medije pogledajte OVDJE.

(2.55) Gorica (3.30) Lokomotiva (2.75)

Gostovanje u Turopolju najavio je i Silvijo Čabraja, čija momlad je dosad na gostovanjima tijesno izgubila od Dinama (2:3) i Šibenika (1:2), ali je u Kranjčevićevoj nadvisila Osijek (2:1) i Rijeku (3:1):

"Prvenstvo je tek krenulo. Gorica je odigrala tri utakmice. Njihovo bodovno stanje nije u ovom trenutku mjerodavno. Odigrali su jako dobre utakmice i protiv Rijeke i protiv Osijeka, također i protiv Šibenika, mogli su u toj utakmici pobijediti, tako da se ne zavaramo s njihovim trenutnim stanjem na tablici”, kazao je trener Lokosa.

Što se tiče ozljeđenih, Kačavende neće biti do proljeća, a Gabriel Groznica se vraća u trening, svi ostali su fit.

“Protiv Gorice su uvijek utakmice bile neizvjesne do samog kraja, vjerojatno će takva utakmica biti i ove subote”, poručio je Čabraja.

Dodajmo da albanski dvojac, Albion Marku i Sherif Kallaku nisu više igrači Lokomotive. Kallaku je prošle sezone bio na posudbi u albanskom FK Partizani. Ovo ljeto vratio se na Kajzericu, kao i Marku koji je i svoju posudbu proveo u Partizaniju. Kallaku je ukupno odigrao 25 utakmica za Lokomotivu, te je postigao dva pogotka i tri asistencije. Marku upisao jedan službeni nastup.

Utakmicu sudi Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici su Sanja Rođak Karšić (Podravske Sesvete) i Ivan Starčević (Bjelovar), četvrti sudac je Antonio Škobić (Osijek). VAR je Tihomir Pejin (Donji Miholjac), AVAR Kruno Šarić (Županja).

Sve o ulaznicama za nadolazeću utakmicu potražite OVDJE. (R. I.)

Moguće postave,

Gorica (4-2-3-1):


Trener: Samir Toplak

 Lokomotiva (4-2-3-1):

Trener: Silvijo Čabraja

 HNL, 5. kolo

Petak, 12. kolovoza

Šibenik – Istra 1961, 0:0

Subota, 13. kolovoza

Gorica – Lokomotiva, 18.30

Dinamo – Hajduk, 21.05

Nedjelja, 14. kolovoza

Osijek – Varaždin, 18.55

Rijeka – Slaven Belupo, 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNK GoricaNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti