Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Sarkastični Sopić poludio nakon pobjede: "Pjaci je zaplesalo koljeno na ovom klizalištu, ali nije bitno, imamo milijun igrača. Užas, fuj!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.04.24. | 18:10

Riječ trenera nakon pobjede u polufinalu Kupa

Nogometaši Rijeke u prvom polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa pobijedili su Lokomotivu 1-0 i plasirali se u finale. Borbu za Rabuzinovo sunce donio im je Ivan Smolčić sjajnim skokom i udarcem glavom nakon ubačaja Marca Pašalića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Usprkos prolasku u finale, trener Rijeke Željko Sopić bio je bijesan nakon utakmice te je u intervjuu za MaxSport u izuzetno sarkastičnom tonu dao komentar dvoboja.

“Mislim da je bila jako tvrda utakmica, na lošem terenu i sad najbolje glavu u pijesak i onda…Nema veze, teren je takav kakav je, kad pobijedite trebate likovati. Jedina istina je takva da smo prošli u finale Kupa i da je Pjaci zaplesalo koljeno. Nije bitno, imamo milijun igrača. Užas. Fuj”, započeo je Sopić, pa kratko dodao o utakmici:

“Nije bila neka posebna utakmica, igra se na prolaz, bili smo spremni na 90 i 120 minuta, imali smo šanse, ali bilo što komentirati na ovom klizalištu je besmisleno.”

Upitan je o tome da su igrači Lokomotive smatrali da se igra trebala zaustaviti prije kornera koji je donio jedini pogodak.

“Samo mene pitate u HNL-u za takve situacije, nikoga drugog. Kad mene pitaju za situaciju kad dajemo Lokomotivi loptu, a oni izbace aut? Nemam komentara. Mogli su obraniti korner.”

Na upit o sljedećoj utakmici, a to će biti gostovanje Hajduka na Rujevici, Sopić nije dao odgovor. Vidno bijesan, nije imao strpljenja odgovarati, a dojam je da su ga iz takta izbacili i povici navijača koji su se čuli u eter, usmjereni protiv Marka Livaje.

“Ma gdje je još Hajduk, prvo ide benzinska. Hajduk prvo igra protiv Dinama, bedasta pitanja, doviđenja.”

Na konferenciji za medije rekao je sljedeće:

"Da ponovim što sam već rekao za TV, čestitao bih i jednima i drugima na prikazanoj igri na ovom smjiešnom terenu. Pjaca se žalio da mu je zaplesalo koljeno, vjerojatno jer je teren bio dobar. U prvom dijelu smo imali neke prilike, imala je i Lokomotiva svoje šanse, ali jedna lopta opet odlučuje. Ništa novo u Kranjčevićevoj.”

Obrana? Tkogod igra, igra sjajno...

"Dečki predano treniraju. Znate, nije to slučajno, treniramo mi nešto, iako možete pričati da imam sreće, meni je svejedno. Gledajte teren je takav, reakcije su bile dinosaurske… Žao mi je Lokomotive koja živi od prodaje, a svaku utakmicu mora igrati na ovom terenu."

Opet je tema bio teren...

"Bilo bi tužno da gubim pa se žalim. Evo, ja pobjeđujem pa se žalim. Jedva čekam da se nova Kranjčevićeva izgradi 2074. godine!"

Tko će braniti u finalu, Labrović ili Zlomislić?

"Zloma brani svaku utakmicu u Kupu, bilo bi glupo da ga sada ne stavim. Svi su dali obol ovoj pobjedi. Gledajte, da se ne lažemo, nije bilo tu nekog prevelikog nogometa. Morate doći dolje na teren i to probati. Kako je bilo u moje vrijeme? Mi smo igrali po kaljužama, ali ja nikada nisam imao ozljedu zadnje lože. Možda sam imao sreće, ne znam, ali da sma igrao po ovom terenu, vjerojatno bih ga imao."



Tagovi

Hrvatski nogometni kupŽeljko SopićHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti