Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Sarajevski derbi s hrvatskim kormilarima: Tomislav Ivković preuzeo Željezničar

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 18.06.21. | 13:01

Prije par dana trener Sarajeva postao je Goran Sablić.

Upravni odbor BiH prvoligaša FK Željezničar odlučio je postaviti Tomislava Ivkovića za novog trenera kluba.

Ivković je trenersku karijeru započeo u portugalskom niže ligašu Lourinhanenseu, nakon čega postaje pomoćnih Zlatku Kranjčaru na klupi Vatrenih, zatim i na klupi Al-Shaaba. Kasnije je vodio Međimurje, Lokomotivu, Faisaly, Slaven Belupo, Rudeš, a posljednji angažman imao je u Interu iz Zaprešića.

„Došao sam iz razloga jer ipak poziv Želje imponira. Željo je institucija i Božiji putevi su čudni i idu preko svih mogućih dolina, rijeka, brda jer je moj trenerski idol i čovjek s kojim sam povezan prijateljski godinama je Ivica Osim. Razmišljam kao on, nisam čovjek koji trči za titulama, trener sam koji voli stvarati igru i igrače“, izjavio je između ostalog Ivković na predstavljanju u novom klubu.

Pomoćnik Ivkovića bit će Armando Marenzi nekadašnji igrač Šibenika i Zrinjskog te kasnije trener u Hajdukovoj akademiji, a zadnji angažman imao je na klupi Neretve iz Metkovića.

Zanimljivo, najveći rival kluba s Grbavice FK Sarajevo prije par dana je na trenersko mjesto doveo Gorana Sablića na mjesto trenera pa ćemo sljedeće sezone gledati gradski derbi s hrvatskim kormilarima na klupi.


Tagovi

BiH Premijer ligaŽeljezničarTomislav IvkovićGoran Sablić

Ostale Vijesti