Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Sarajevski derbi igran u Zenici bez golova!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.03.23. | 14:57

Dvoboj između Sarajeva i Željezničara igran je u trening kmapu reprezentacije BiH bez gledatelja

Prvi derbi Željezničara i Sarajeva, igran na Grbavici koncem kolovoza bio je sjajan! Spektakl pred desetak tisuća navijača! Gosti su imali 2:0 i sigurna tri boda do 88. minute. Međutim, Haračić je smanjio a Samir Bekrić iz slobodnog udarca bacio navijače Želje u ekstazu a one Sarajeva u očaj!

Pet mjeseci se čekalo na uzvrat koji je odigran u srijedu. Sarajevski derbi - van Sarajeva. Ne i prvi put. Naime, 1994. isti su suparnici igrali na Bilinom polju i završilo je 1:1.

Ovaj je dislociran zbog izmjene travnjaka na stadionu Asim Ferhatović - Hase, pa je čuveni derbi odigran u trening kampu reprezentacije BiH u Zenici. Bez gledatelja.

Doduše, neki odabrani su smjeli biti prisutni, ali kakav je nogomet viđen ranog poslijepodneva u Zenici, vjerojatno su i oni požalili zbog dolaska.

Sarajevo je bilo nešto konkretnije i pokazalo više želje, ali njihovi pokušaji su ostali tek pokušaji. Po jedan udarac u okvir s obje strane epilog je utakmice koja će se što prije zaboraviti. I zbog igre, pogotovo zbog ambijenta u kojem je “derbi” bio odigran. Najbolju priliku za “domaćine” imao je Almedin Ziljkić, vjerojatno i najbolji pojedinac derbija, čiji je pokušaj otišao pored vratnice. Bilo je to na početku drugog poluvremena, a upravo u tom periodu zabilježili smo i jedinu spomena vrijednu priliku Željezničara. Nakon udarca iz kuta Cocalić je pucao, ali vratar Sarajeva zaustavlja loptu na gol liniji.

Zanimljivo, u 87. minuti iz igre je u momčadi Željezničara izašao bivši igrači Dinama Sulejman Krpić kojeg je zamijenio također bivši “modri” Armin Hodžić koji se ove zime vratio u matični klub. Međutim, za sada je Ara, inače strijelac više od 50 službenih golova za klub iz Maksimira i vlasnik šest trofeja,aktivniji na društvenim mrežama nego na travnjaku…


Tagovi

ŽeljezničarFK Sarajevobosna i hercegovinaArmin HodžićSulejman Krpić

Ostale Vijesti