Reuters
Reuters

'Sapunica Vipotnik' i dalje traje: Svi žele transfer Slovenca u Dinamo, ali ponude i dogovora još nema

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 18:00

Maribor želi što prije okončati priču s Modrima i čekaju Dinamovu ponudu. Koja još nije došla, iako Dinamo i dalje želi slovenskog napadača

Što se, zapravo, događa s transferom Žana Vipotnika u Dinamo? Teško je, zapravo, objasniti zašto se ta priča pretvorila u sapunicu. Naime, Dinamo želi napadača Maribora i slovenskog reprezentativca, on želi u Dinamo, Maribor već neko vrijeme odbija druge ponude, jer i klub na čijoj je klupi Damir Krznar, kao najbolju opciju vidi upravo njegov odlazak u Maksimir. Putem medija, neslužbeno, Marko Šuler, sportski direktor Maribora, poručio je Dinamu da je utorak zadnji dan, da se Dinamo napokon mora izjasniti, konkretno reći koliko i što nudi ili odustati od posla. No, nije niti utorak donio nikakvu novost.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nema ništa novoga", poslao je oko 16 sati poruku Šuler.

Dakle, Dinamo nije poslao ponudu, nije se još izjasnio. Je li Dinamo možda odustao? Ne, dobili smo neslužbenu informaciju iz Maksimira kako Modri i dalje žele Vipotnika. Znaju se gabariti, zna se da bi Maribor pristao na oko tri milijuna eura i bonuse, da bi u paketu mogao doći i neki igrač. Ako Dinamo i dalje želi napadača koji je zabio 23 gola ove sezone (prvenstvo i Kup), znači da ti Mariborovi uvjeti ne bi trebali biti problem. No, konkretna ponuda prema Ljudskom vrtu nije još odaslana. Možda bude do kraja dana, možda bude sutra, ali sigurno je da Maribor neće još dugo čekati, jer postoje i drugi interesenti. Među njima se najkonkretnije zadnjih dana spominje francuski Bordeaux, koji isto malo okoliša, jer još nije izborio promociju u Ligue 1. Zanimljivo, na Bordeauxovom je popisu želja i Matija Frigan, francuski klub čitavo proljeće šalje skaute na utakmice Rijeke i prati Frigana, imaju Žirondinci, čini se, istu dvojbu kao i Dinamo, Frigan ili Vipotnik. Iako se iz nekih off the record razgovora u Dinamu može nazrijeti da dvojbe i nema, Modri bi voljeli - obojicu.

Kako će završiti ova priča, ne znamo, ali vrijeme curi i idućih dana bi se trebalo nešto konačno znati. Po svemu, izgleda kao da nema nikakve prepreke za Vipotnikov dolazak u Dinamo, sve tri strane žele dogovor, ali njega zasad nema. Možda u Maksimiru žele prvo 'riješiti' Frigana pa onda vidjeti što će s Vipotnikom, možda misle da nisu baš u takvom 'cajtnotu' kako to predstavlja Maribor?



Tagovi

Žan VipotnikGNK DinamoMariborDamir KrznarMarko ŠulerDario Šimić

Ostale Vijesti