Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Sablić za Germanijak: „Sheriff nije za podcijeniti, puno ulažu, a to znači i dolazak boljih igrača“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.08.21. | 08:05

Današnji trener Sarajeva je uspješno vodio momčad Sheriffa, stoga je jasno zašto smo baš njega odabrali za našeg gosta za današnju utakmicu Dinama.

Informacije i razmišljanja od idućem Dinamovom protivniku u play-offu Lige prvaka lako je dobiti s više strana. Veza Sheriffa iz Tiraspola s hrvatskim nogometom je čvrsta i dugotrajna, mnogi su naši igrači i treneri uspješno radili u najboljem moldavskom klubu.

Jedan od njih je Goran Sablić, nekadašnji igrač Hajduka i Dynama Kijev, danas trener Sarajeva. Bio je u Sheriffu od lipnja 2018. do svibnja 2019. godine te pritom osvojio naslov prvaka Moldavije.

„Prošle su više od dvije godine da sam otišao iz Moldavije, ali znam da se radi o klubu koji je tamo nedodirljiv. Po nekim informacijama koje imam u zadnje dvije sezone su se dosta otvorili po pitanju budžeta, danas više ulažu u pojačanja nego kada sam bio tamo. Veće su i bolje plaće, a to znači i dolazak boljih igrača. Očito su shvatili da bez ulaganja ne mogu doći do onog što žele, skupine Lige prvaka ili Europske lige. Što se tiče ostalih uvjeta, već dugo Sheriff ima sve potrebno da bi ga smatrali ozbiljnim klubom, odličan kamp, pomoćne terene, sve što treba imati uspješan klub“, rekao nam je Sablić.

Na klupi Sheriffa naslijedio ga je Zoran Zekić, a danas Moldavce vodi Ukrajinac Yuriy Vernydub kojeg Sablić dobro poznaje.

„Da, uspješno je vodio Zoryu iz Luganska, mislim da su igrali u skupini Europske lige. Dobar je trener, cijenjen u Ukrajini. Vidjeli ste sada protiv Crvene zvezde način na koji on voli igrati, dobar srednji blok i brz izlazak prema naprijed. Znao je takvom igrom stvarati dosta problema favoritima, mučili su se njim i Dynamo Kijev i Shaktar. Sasvim sigurno, Sheriff nije za podcijeniti, radi se o dobroj momčadi. Od igrača koje sam trenirao tamo je još Brazilac Cristiano , izrazito brz i motoričan bočni igrač. Protiv Crvene zvezde, koja me je dosta razočarala, odličan je bio mladi veznjak Addo. Treba ih respektirati, to je sigurno“, smatra 42-godišnji trener Sarajeva.

Dinamo je favorit, to ne dvoji ni Sablić, u dvije utakmice Zagrepčani su bliže prolasku u Ligu prvaka.

„Kvaliteta je na strani Dinama, pojedinačna i kolektivna. Imaju više iskustva u ovakvim utakmicama, budu li odigrali na razini koju su pokazali u Varšavi i drugim utakmicama mislim da će proći dalje. Naravno, svaku momčad koja dođe do ove faze natjecanja treba maksimalno poštovati, siguran sam da Dinamo neće podcijeniti Sheriff. Svaka utakmica će biti teška, to je jasno, ali Modri imaju bolju momčad. Za njih je ovo dobar ždrijeb, ali moraju biti vrlo oprezni“, jasan je nekadašnji igrač Hajduka.

Atmosfera u Moldaviji ne bi trebala preplašiti Dinamo, veći je problem loš travnjak na stadionu Sheriffa.

„Nije lako igrati na tom travnjaku jer je mekan, brzo se raspadne, vidjeli smo to i protiv Crvene zvezde. Neugodan je za igranje, nikad nije bio idealan, valjda zbog konfiguracije stadiona. Znatno su im bolji pomoćni travnjaci. Vjerujem da će Krznar i njegov stožer biti spremni na sve, Dinamo je dovoljno dobar i iskusan da se prilagodi svim uvjetima“, zaključio je Sablić.


Tagovi

Goran SablićDinamo ZagrebSarajevoŠerifSheriffLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti