Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

S ponistre se vidi – Kušek Apaš: Farmaceuti na klupu dovode bivšeg trenera Hajduka?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 13:28

Špekuliralo se imenima Krune Jurčića, Samira Toplaka i Siniše Oreščanina, ali…

Nakon poraza od Hrvatskog dragovoljca u 7. kolu 1. HNL, čelni ljudi Slaven Belupa odlučili su s mjesta glavnog trenera smijeniti Deana Klafurića. Nekadašnji pomoćnik Zorana Mamića i Romea Jozaka je posljednji angažman prije dolaska u Koprivnicu imao na Cipru, ali nakon serije od šest utakmica bez pobjede (dva remija, četiri otkaza) uprava kluba odlučila mu se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji.

Bila je to druga trenerska smjena u novoj sezoni 1. HNL. Prije Klafurića smijenjen je Kuljanac na klupi HD-a, a naslijedio ga je 'jocker zovi' u Sigetu – Davor Mladina. Za razliku od klupe Farmaceuta, tu nije bilo previše okolnih priča, znalo se da je Mladina nasljednik te to imenovanje nije nikog iznenadilo.

No, vjerojatno se neće isto reći za Slaven Belupo. Iako se u prvi tren nakon što se pojavila vijest da je Klafurić bivši krenulo pričati o Jurčiću, Toplaku i Oreščaninu, Sportske novosti javljaju kako je glavni favorit za klupu momčadi iz Koprivnice bivši trener Hajduka, Damir Burić.

57-godišnji stručnjak sa Šolte u hrvatskom je nogometu radio samo kao trener Hajduka. I to u dva navrata. Burić je glavninu svoje trenerske karijere proveo u Njemačkoj gdje je uglavnom radio kao pomoćni trener (Bayer Leverusen, Werder, Freiburg), dok je kao prvi trener vodio samo Greuther Furth. Posljednji trenerski angažman imao je u austrijskoj Admiri Wacker gdje je, baš kao u Splitu, radio u dva različita navrata.

Sportske novosti javljaju kako je s Burićem praktički sve dogovoreno, a službena objava očekuje se u naredna 24 sata. Osim toga, ista stvar očekuje se po pitanju dolaska Ante Vukušića koji je također navodno sve dogovorio s Farmaceutima. Tako bi Koprivnica uskoro mogla osjetiti dašak mora, a klub dobiti dva lidera u nekadašnjim miljenicima Torcide.


Tagovi

Slaven BelupoDamir BurićAnte VukušićDean Klafurić

Ostale Vijesti