foto: Action Images
foto: Action Images

Ronaldo otkrio tko mu je bio najbolji suigrač i zbog koga je počeo igrati nogomet

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 17.12.20. | 10:21

Odabir ne iznenađuje puno.

Legendarni brazilski napadač Ronaldo, kojeg mnogi fanovi nogometa priznaju kao jedinog Ronalda, u veličanstvenoj karijeri odigrao je 616 utakmica uz 414 zabijenih pogodaka.

Ipak, dvije teže ozlijede spriječile su ga da ostvari puni potencijal, iako je osvojio najveću titulu za jednog nogometaša, titulu prvaka svijeta u Koreji i Japanu 2002. godine.

Pitali su ga tko mu je bio najbolji suigrač, a njegov je odgovor malo koga iznenadio, unatoč tome što je u Barceloni, Interu, Real Madridu i Milanu igrao sa mnoštvom fantastičnih igrača.

"Zizou je najbolji nogometaš s kojim sam trenirao i igrao, a sad je i trener sa osvojene tri uzastopne titule Lige prvaka. Ponekad se pitam, je li bolji Zidane kao igrač ili kao trener. Odgovora nema", rekao je Ronaldo.

Osim toga, odabrao je neke od najboljih nogometaša koji su ga inspirirali da i sam zaigra nogomet.

"Marco van Basten. Od malena sam gledao talijanski nogomet i posebno sam obraćao pažnju na njega. Također, Maradona i Cruyff su mi inspiracija, te Zico. On je igrao u Flamengu, a ja sam navijač tog tima. Od svih njih sam pokušao nešto uzeti i mogu reći da sam ponosan na karijeru koju sam imao."



Tagovi

Real MadridZinedine ZidaneMarco van BastenRonaldo

Ostale Vijesti