Ronaldo kupnjom Valladolida ispisuje povijest: Pokriva klupski dug i dovodi Vinicusa Juniora

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 18:14

Sve informacije o neobičnoj kupovini.

Proteklog tjedna buknula je vijest kako će slavni brazilski nogometaš Ronaldo, kojem često stavljamo prefikse poput „pravi“, „debeli“ ili „Il Fenomeno“, kako bismo ga razlikovali od „modernog“ Cristiana Ronalda, kupiti španjolskog prvoligaša Valladolid za 30 milijuna eura.

Ronaldo još nije službeno kupio Valladolid, a to bi trebao učiniti, prema tvrdnjama španjolskog radio programa „El Larguera“, za vrijeme reprezentativne pauze, znači u idućih desetak dana. Time će Ronaldo postati prvi bivši nogometaš koji će ujedno biti i vlasnik jednog nogometnog kluba koji se natječe u nekoj od liga petice.

Vijest da će Ronaldo kupiti jednog španjolskog prvoligaša pojavila se još u svibnju, u brazilskom dnevniku „O Globu“, a tek se nedavno, nakon Ronaldovog sastanka s aktualnim predstavnikom Carlosom Suarezom, saznalo da se radi o Valladolidu.

Nakon što kupi klub, Ronaldo će ujedno obnašati i ulogu predsjednika, dok će Suarez postati izvršni direktor, a očekuj se da će njegove veze u svijetu nogometa, pa i u Realu i Barceloni za koje je igrao u svojoj bogatoj karijeri, omogućiti Valladolidu, koji se nakon pet godina vratio u Primeru, neka atraktivnija pojačanja.

Već se u kuloarima priča kako bi Ronaldo u svoj klub mogao na posudbu dovesti 18-godišnjeg Realovog ofenzivca Viniciusa Juniora, najskuplje Realovo pojačanje koje trenutno igra (i dominira) za Realovu drugu momčad u trećoj španjolskoj ligi.

> Najskuplje Realovo pojačanje dominira u trećoj španjolskoj ligi (VIDEO)

Ulaskom u Valladolid za 30 milijuna eura, Ronaldo bi „pokrio“ dug kluba od 25 milijuna, a ostalo bi mu još pet za dovođenje pojačanja, vjerojatno već u zimskom prijelaznom roku.

Valladolid u povratničkoj sezoni u Primeri još uvijek nije zabio pogodak, ali na kontu ima dva boda budući da je odigrao „nulu“ na gostovanjima kod Girone i Getafea, dok je jedini poraz upisao na domaćem terenu, u čvrstoj utakmici protiv Barcelone (0:1).

Inače, Ronadlo je u karijeri Valladolidu zabio četiri gola, po dva u dresu Barcelone te dva u dresu Reala, a s obzirom na Il Fenomenov napadački karakter, za očekivati je kako će se njegovim dolaskom i efikasnost same momčadi povećati…

(Foto: Reuters) 


Tagovi

ValladolidRonaldo

Ostale Vijesti