Jonathan Moscrop/PRESS ASSOCIATION
Jonathan Moscrop/PRESS ASSOCIATION

Roko Šimić na putu prema Erediviziji?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 09:43

Nizozemski velikan želi ga kao zamjenu za Romera koji ide u Racing.

U iznimno napetoj završnici nizozemske Eredivizije PSV-u je titula prvaka pobjegla za svega dva boda. Dušan Tadić i njegovi Kopljanici nisu prosuli veliku prednost koju su ostvarili u prvom dijelu sezone pa tako PSV-ovih 10 pobjeda i dva remija u posljednjih 12 kola nije svrgnulo s vrha. PSV je ostao kratak, malo im je nedostajalo da ‘otmu’ Ajaxu naslov kojeg su im svi unaprijed pripisali, a kako bi sljedeće sezone probali vratiti trofej kojeg su u povijesti osvajali 24 puta u Eindhoven, svoje će redove pojačati s nekoliko zanimljivih igrača.

Sigurno je da će tražiti neko novo riješenje u vrhu napada budući da Max Romero odlazi u Racing, dok iskusni Izraelac Zahavi postaje slobodan igrač. Jedan od mnogobrojnih napadača čiji napredak prate i tko bi se prema njihovom mišljenju dobro uklopio u klub kao što je PSV je Roko Šimić. Iako je lani igrao za Liefering, Šimiću su ‘dionice’ narasle, a mnogi vjeruju da će ove godine dobiti priliku u prvoj momčadi. No, to su sve ‘priče’, jer Red Bull u svojim redovima ima Slovenca Šeška kojeg se ne naziva bez razloga ‘novim Haalandom’. Šeško je sjajan, uvjerili su se u to i hrvatski reprezentativci u ogledu protiv Slovenije, a pored njega će Šimić teško do značajnije minutaže. Usprkos tome što je Adeyemi otišao u BVB…

PSV bi se ovog ljeta trebao značajnije promijeniti. Mnogim igračima su istekli ugovori, Vinicius i Vertessen se oporavljaju od teških ozljeda, Götzea se sve glasnije spominje u kontekstu novog pojačanja Eintrachta… Dakle, promjena će biti. Šimić je mlad, željan golova i dokazivanja, a Eredivizija je oduvijek bila poznata kao liga u kojoj se igra ‘na gol više’, što ju uostalom mnogim napadačima čini još primamljivijom. Da PSV zna prepoznati mladog i talentiranog napadača uvjerili smo se još prije 28 godina kad su iz Cruzeira za 5.48 milijuna eura u Europu doveli Ronalda, a sad je Roko Šimić jedan od igrača koje ih zanima. Jasno, nitko ne uspoređuje ponajboljeg napadača svih vremena s prvim napadačem U21 reprezentacije, ali da je skauting PSV-a na razini – u to nema sumnje!

Šimića TM cijeni na pet milijuna eura, a prošlosezonskih 17 godina za Liefering trebalo bi mu otvoriti vrata Red Bulla. U slučaju transfera, Austrijanci će se sigurno naplatiti, jer hrvatski napadač je ugovorno vezan do ljeta 2025. godine, a samo je Lokomotiva na njemu zaradila četiri milijuna eura. Iako se cifre zasad ne spominju, minimalno duplo od uloženog tražit će Red Bull. Sad, hoće li PSV to prihvatiti ili će se okrenuti nekim ‘jeftinijim’ opcijama, tek treba vidjeti.


Tagovi

Maximiliano RomeroRoko ŠimićPSV EindhovenGermanijak transferinogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.Red Bull Salzburg

Ostale Vijesti