Rođendansko slavlje Hajduka i Torcide - Slaven Belupo bez šanse na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.02.16. | 19:08

Hajduk je pobjedom proslavio svoj 105. rođendan.

Cijelog dana traje slavljenička proslava navijača Hajduka u Splitu i drugim krajevima Hrvatske, ali i svijeta. Prije točno 105. godina utemeljen je splitski klub, a Damir Burić i njegovi igrači su se pobrinuli da i oni obilježe feštu 'Bilih'.

Više od 15 tisuća gledatelja na Poljudu je gledalo dobru utakmicu Hajduka koju su golovima odlučili Sušić i Nižić. Domaćini su zasluženo pobijedili, kontrolirali su utakmicu te nisu dozvolili Slaven Belupu da dođe do pravih šansi. Gosti nisu uputili niti jedan udarac u okvir Kalinićevih vrata, a jedinu šansu su imali nakon pogreške ukrajinskog stopera Bilija. No, Ozobić nije bio precizan.

Utakmicu je prelomio gol Tina Svena Sušića, još jednog slavljenika, u posljednjoj minuti prvog dijela. Do tada je Hajduk imao nekoliko prilika, ali nisu uspjeli zabiti gol, a reprezentativac BiH je svoj 24. rođendan proslavio 21. golom za Hajduk. Primio je loptu na vrhu šesnaesterca, 'izbacio' dva protivnika i zabio za euforiju na Poljudu.

U nastavku su Splićani zaigrali malo rasterećenije, a prijetili su od samog početka drugog dijela. Prijetili su Tudor, Sušić i Bencun, koji je u 66. minuti u jednom napadu dva puta pogodio vratnicu, a utakmicu je riješio Nižić.

Hajduk je u 74. minuti izveo korner s desne strane, odigrali su Splićani kratku akciju, a nakon ubačaja Veleza, najviši u skoku je bio stoper 'Bilih'.

Nakon toga nije bilo previše šansi, a glavnu ulogu preuzela je Torcida. Uz pjesmu, koja je praktično trajala od prve do posljednje minute susreta, uslijedila je bakljada, a u jednom trenutku su se iznad Poljuda pojavile i rakete pričvršćene na mini-padobrane(!).

Hajduk je pobjedom došao na 3 boda zaostatka za Dinamom, ali Splićani imaju i utakmicu više. Slaven Belupo je na 7. mjestu.

Prva HNL, 22. kolo:

Hajduk – Slaven Belupo 2:0

(Foto: Pixsell)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 


Tagovi

TorcidaTino Sven Sušić

Ostale Vijesti