Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Ristovski: "Uvijek smo ispred njih, a oni i dalje neka traže alibije"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.07.23. | 14:30

U Maksimiru su izjave igrača Hajduka silno motivirale svlačionicu koja jedva čeka novu rundu najvećeg derbija

"Sve je dobro kod nas, nema nikakvih ozljeda, osjećamo se dobro kao prije svake utakmice", kazao je Stefan Ristovski, jedan od četvorice manekena koji su u četvrtak promovirali nvi dres Dinama. No, više je fokus bio na derbi s Hajdukom koji se igra u petak

"Dvije teške utakmice u šest dana? Ma tako je to u Dinamu otkad postoji ovaj klub. Svatko tko dođe u Dinamo mora toga biti svjestan, mora biti spreman za takav raspored i ritam utakmica. I svatko mora izdržati takav raspored. Cilj? Naravno, opet pobjeda" - rekao je Ristovski, pa dodao:

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ne opterećujemo se Livajom, mi moramo u utakmicu ući na pravi način, onako kako smo ušli i u Superkup. Osvojili smo trofej, bilo je lijepo, ali nije bilo puno vremena za regeneraciju".

U Hajduku, eto, kažu kako su bili bolji u Superkupu?

"A da? Neka su, trofej je naš".

Kažu i kako ste se puno izležavali, da niste htjeli igrati nogomet...

"Mi smo uvijek ispred njih, a oni uvijek mogu u nečemu tražiti alibije. Jednostavno, mi se znamo nositi s ovakvim utakmicama, imamo puno samopouzdanja. Pobijedili smo u Superkupu, sad to želimo ponoviti i na otvaranju prvenstvene sezone. Poslati svima još jednu poruku o tome tko je najbolji u HNL-u".

Kakav Hajduk očekujete?

"Derbi je derbi, opet će biti velik pritisak, a jedino mjerilo tko je bolji bit će teren. Hajduk je kvalitetan suparnik, ali mi smo spremni".


Astana?

"Igrao sam jednom sa Sportingom protiv njih, znamo što nas čeka. Čvrsti su, tradicionalno neugodni, imaju tu neugodnu umjetnu travu, a čeka nas i dug put do Kazahstana. Ali, spremni smo" - poručio je Ristovski.

Dino Perić bio je drugi maneken novih dresova.

"Stiže novi derbi, Hajduk je bio dobar u Superkupu, a mi smo bili onako - OK. Moramo biti bolji i življi, pokazati puno više u odnosu na prvu utakmicu sa Splićanima" - smatra Perić, pa nastavlja:

"Livaja? Sigurno jedan od najboljih igrača lige, on stvarno može zabiti, asistirati iz svake moguće pozicije, a to sve poziva na oprez. Igrali smo već protiv njih, pa i njega, dobro se poznajemo, tu neće biti nikakvih iznenađenja".

Kako vi gledate na poruke Hajduka koji su poslije prošle utakmice poručili kako su bolji od Dinama, kako ste se vi samo izležavali u Maksimiru?

"E, to nas je sve motiviralo. Mislim kako bi oni trebali ipak imati malo više respekta prema nama, svaka utakmica s Hajdukom je velika, ali mi smo takvih odigrali puno više od njih. I sad te priče kao da se mi nekoga plašimo, pogotovo na Maksimiru... Iza nas je puno velikih utakmica, doma smo pobjeđivali jako velike momčadi, a te su nas izjave samo dodatne motivirale"

Nakon prvog kola Dinamo se okreće Astani...

"Odličan protivnik s kojim smo već igrali prije par godina. Kažu mi da im je umjetna trava sad u puno lošijem stanju, a znamo kakav stres donose te utakmice pretkola europskih kvalifikacija. Nekad bi u tim pretkolima igrali s momčadima koje možda imaju manju težinu, pa smo opet vidjeli lani kako nam je bilo teško protiv Shkupija. Prvu igramo doma, tu ne smijemo primiti gol, odmah im pokazati kako smo bolja momčad"

U Dinamo ubrzo stižu pojačanja iz Japana i Alžira, jeste li ih malo proguglali?

"Naravno. Volim taj japanski mentalitet, vjerujem da će obojica zaoštriti konkurenciju u momčadi, a to su uvijek dobre stvari. I samo tako možemo jedni druge gurati prema naprijed, pomicati vlastite granice. Vjerujem da će se obojica dobro snaći u Maksimiru, mi ćemo im u prilagodbi pomoći koliko god možemo - završio je Perić.

Martin Baturina bio je junak prošlog derbija, mladi veznjak nije bio previše pričljiv...

"Već smo zaboravili subotnju utakmicu s Hajdukom, okrećemo se novom dvoboju. Ne očekujem bitno različitu utakmicu od one subotnje, ali vjerujem da će Hajduk biti još malo agresivniji. I mi moramo biti još bolji. Povratak Livaje? Vjerojatno će Hajduk sad biti opasniji po gol, svi znamo koliko je opasan", poručio je Baturina.



Tagovi

Dino PerićStefan RistovskiGNK DinamoHajdukHNL

Ostale Vijesti