Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Ristovski: „Prvo Hajduk, onda Norvežani“, Oršić: „Prvi put sam doživio ovako nešto. Penal? Moramo dizati jedni druge“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.08.22. | 22:32

Dvojica prvotimaca Dinama dali su svoje viđenje ove poprilično bizarne utakmice.

Na maksimirskom stadionu večeras je uistinu bilo svega. Utakmica protiv Ludogoreca neće se tako brzo zaboraviti, s tim da konačan rezultat 4:2 najmanje ima veze s tim. Čak tri crvena kartona dobili su gosti, vidjeli smo i dva kaznena udarca, publika je bila euforična, a onda i kritična, ali Dinamo je u konačnici izborio plasman u doigravanje za Ligu prvaka.

Svoje viđenje utakmice dali su Stefan Ristovski i Mislav Oršić, s tim da je potonji još jednom bio prvo ime Plavih. Ništa novo, reklo bi se, jer Oršiću je ovo bio 25. europski pogodak za Dinamo.

„Bizarna utakmica? Zašto bizarna? Nogomet je takav, igra se devedeset minuta. Potvrdili smo plasman u Europu, nadam se da ćemo izboriti Ligu prvaka. Čestitam mojoj momčadi. U subotu nas čeka nova teška utakmica. Danas pobjeđuješ, a sutra moraš ispočetka“, rekao je Stefan Ristovski nakon utakmice nakon čega je dodao:

"Ispunili smo cilj europski. Ostaje nam još utakmica play-offa koja će biti izuzetno teška. Nadam se da ćemo izboriti grupnu fazu Lige prvaka, ali idemo korak po korak. Čeka nad u subotu još jedna važna utakmica."

Trener ga je danas dozirao.

"To se dogodilo zbog kartona, ali nebitno. Bitno da momčad, da Dinamo pobjeđuje u ovako bitnim utakmicama. Emocije postoje, emocije su tu, uvijek postoje i postojat će. Ako želiš biti na ovom nivou, moraš biti profesionalac, moraš biti ponosan što nosiš ovaj dres na kraju krajeva."

„Analizirat ćemo, ali o tom, potom. Prvo nam dolazi Hajduk, kvalitetan i opasan. Da, iz igre sam izašao zbog žutog kartona, ali na kraju se sve dobro završilo“, zaključio je desni bek Dinama, nakon čega je riječ pripala dvostrukom strijelcu Mislavu Oršiću.

"Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, pogotovo početak, mislim da smo dobro igrali, držali kontrolu i zasluženo vodili. Šteta što smo dobili taj gol na kraju prvoga dijela, onda se uvuće i u nas malo neka nervoza. Izvukli smo ovo. Bilo je puno kartona, što je bilo malo čudno, ali bitno da smo prošli dalje i to je to."

„Utakmica je bila teška i zahtjevna, više psihički nego fizički. Dobro smo ušli, zabili golove u prvom dijelu i onda nesretno dobili gol za 3:1. Nesvjesno se uvukla nervoza, što smo vidjeli po zvižducima. Mislim da ih nismo zaslužili. Uvijek dajemo sve od sebe“, istaknuo je Mislav Oršić koji nije propustio prokomentirati ovu 'bizarnu' utakmicu.

„Stvarno sam prvi put doživio ovako nešto. Skoro svaki kontakt je bio žuti karton. Čudna utakmica, dobro da smo pobijedili“, dodao je popularni Orša, nakon čega je objasnio zašto nije odlučio izvesti kazneni udarac kojeg je izborio i s kojim bi bi ostvario novi europski hat-trick u dresu Dinama, već je loptu prepustio Petkoviću koji je potom bio siguran s bijele točke.

„Ništa, ekipa smo, moramo jedni druge podizati. Gotovo nitko nije u pravoj formi, čekaju nas teški protivnici. Znamo da je Bodo namučio velike ekipe, morat ćemo se dobro pripremiti.“, rekla je legenda Dinama.

O vlastitoj formi...

"Uvijek se igrači ocjenjuju po tome jesu li zabili gol ili ne, onda kada ne ide onda svi misle loša forma, nisi spreman. To je nogomet, nekad ide nekad ne, ali najbitnije je da svi u svlačionici dajemo sve od sebe. Svaka je utakmica bitna. I ova danas nam je dala samopouzdanje, sada slijedi hrvatski derbi, vidjet ćemo kako će to proći. Morat ćemo se prvo dobro odmoriti i pripremiti za Hajduk, a onda ćemo vidjeti što slijedi dalje."

Liga prvaka, 3. pretkolo

Utorak, 9. kolovoza

Dinamo – Ludogorec       4:2 (2:1)

Žalgiris - Bodø/Glimt        1:1 (0:5)

Apollon – Maccabi Haifa 2:0 (0:4)

Viktoria Plzen – Šerif        2:1 (2:1)

Pjunik – Crvena zvezda   0:2 (0:5)

Midtjyilland – Benfica      1:3 (1:4)

Ferencvaros – Qarabağ   1:3 (1:1)

Glasgow Rangers – R. U. St-Gilloise     3:0 (0:2)

PSV Eindhoven – Monaco          3:2 prod.(2:2) (1:1)

Sturm – Dinamo Kijev      1:2 prod. (1:0) (0:1)

Napomena: U zagradama su rezultati prvih utakmica

Parovi play-offa Lige prvaka:

Put prvaka:

Bodø/Glimt – Dinamo      16./24. kolovoza

Kopenhagen – Trabzonspor      16./24. kolovoza

Maccabi Haifa - Crvena zvezda

Qarabaq - Viktoria Plzen

Ligaški put:

Dinamo Kijev - Benfica

Glasgow Rangers – PSV Eindhoven

 *Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Mislav OršićStefan RistovskiDinamo ZagrebGNK DinamoKvalifikacije za Ligu prvakaLiga prvakaLudogorec

Ostale Vijesti